1. Met vieze nagels aan je gezicht zitten

In eerste instantie denk je hier niet aan, maar toch is het zo. Onbewust zit je tientallen keren aan je gezicht, elke dag weer opnieuw. Maar wist jij dat uit onderzoek is gebleken dat er onder één vingernagel tot wel 3 miljoen verschillende bacteriën leven. Hiermee zit jij dus de hele tijd mee aan je gezicht, verstoort dit de balans van je huid. Met dus als gevolg dat je sneller puistjes en onzuiverheden krijgt in je gezicht.

2. Je wast je gezicht te vaak

Huid is gevoelig en uniek, dus wees er voorzichtig mee. Je huid te vaak wassen met een onnatuurlijke ‘cleaner’ kan daarom ook niet goed zijn. Kijk altijd goed naar de ingrediënten die in jouw ‘skin care’ gebruikt worden. Vaak zitten er namelijk ‘agressieve ingrediënten’ in. Deze drogen jouw huid uit en kan de barrière van je huid in gevaar brengen. Zoek daarom naar een gezichtsreiniging die ‘gentle’ is en vermeid ingrediënten als parabenen, parfum en minerale oliën (deze verstoppen je poriën). Weet je niet zeker of de producten die jij gebruikt goed voor je huid zijn? Maak dan gebruik van een ‘Skincare Checker’.

wat doen tegen puisten mannen

3. Het vergeten van vochtinbrengende crème

Vele zeggen dat je puisten moet laten zitten en deze moet uitdrogen. Waardoor meeste de hydraterende gezichtscrème laten liggen, terwijl deze juist gebruikt moeten worden. Je moet de crème eigenlijk zien als een soort spons, die vocht vasthoudt en de huid niet snel verlaat. Het herstelt de opperlaag van je huid met als resultaat, dat je huid minder gevoelig en geïrriteerd raakt.

4. De kleine duiveltjes in je haarproducten

Producten die misschien goed in je haar zijn, zijn schadelijk voor je huid. Vele ingrediënten die in haargel of wax gebruikt worden, verstoppen je poriën. Hierdoor kan jouw gezicht snel geïrriteerd raken en nog erger, kunnen er puistjes ontstaan. Probeer daarom altijd de producten uit de buurt van je haarlijn te houden. En mocht het toch per ongelijk in je gezicht komen, haal het dan gelijk weg en laat het niet zitten.

5. Bril of toch maar lenzen

Ooit last van kleine puistjes op je neusvleugel gehad en weet je niet waarom? Dan zou jouw bril best de oorzaak kunnen zijn! De druk en de wrijving van de bril op jouw neus, kan de poriën verstoppen. Zorg er daarnaast ook ervoor dat je jouw bril goed schoonhoudt. Dit is vaak ook een grote boosdoener en hiermee verklein je de risico’s op puistjes nog meer.

Nu je weet waarom je last van puistjes kan hebben, kan het ook zijn dat je ze niet helemaal kan voorkomen. Liever toch die vervelende puist uitknijpen? Lees dan zeker het volgende artikel: Hoe moet je je puisten uitknijpen?