Hoe moet je goed een puist uitknijpen?

Een puist uitknijpen is een hele opgave, daarom maakten wij een handleiding hoe je het best een puist kunt uitknijpen. Geloof ons, hier ga je profijt van hebben.

 

1. Check of de puist rijp is om uit te knijpen

Een puist uitknijpen kan ervoor zorgen dat jij je huid beschadigt en dit wil je absoluut voorkomen, want niets is zo lelijk als één grote wond op je gezicht. Daarom mag je de puist alleen uitknijpen als er een wit puntje op zit. Laat de onderhuidse puisten dus met rust. Als je aan deze puisten gaat zitten, dan maak je ze alleen maar erger. Deze puisten gaan meestal vanzelf weg, dus wees geduldig en wacht het even af.

2. Was je handen goed

Je wilt de puist niet erger maken dan dat hij eigenlijk al is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen onnodige bacteriën in komen. Zorg er daarom voor dat je je handen heel goed wast, voordat je aan je puist gaat zitten.

puist uitknijpen

3. Desinfecteer de puist

Misschien heb je geen alcohol in huis om op je puist te smeren, maar dit is wel heel belangrijk. Hiervoor zorg je ervoor dat je de onnodige bacteriën op en rondom de puist worden verwijderd. Deze zullen tijdens het uitknijpen dus geen gevaar meer vormen.

4. Druk niet te hard

Je denkt misschien dat je alles uit de puist moet drukken en dat het met grof geweld moet. Dit is niet het geval. Een rijpe puist heeft maar een hele lichte druk nodig, dus je zal niet al te veel kracht hoeven te zetten. Als je teveel kracht moet zetten, betekent dit dat de puist nog niet rijp genoeg is, dus laat hem met rust.

Gebruik ook absoluut niet je nagels, het is heel verleidelijk, maar dit zal ervoor zorgen dat jij je huid erg beschadigt en hierdoor zullen er wondjes ontstaan.  Mocht je toch de neiging hebben om je nagels te gebruiken, dan kun je ook gebruik maken van wattenstaafjes om de puist uit te knijpen. Deze zijn ook schoon, waardoor er nog steeds geen onnodige bacteriën in de puist terecht komen.

Knijp je de puist toch liever niet uit, of is deze er nog niet klaar voor? Check dan hoe jij je puist kan bedekken met make-up.