Mogelijke oorzaken van een laag libido bij vrouwen

Een laag libido bij een vrouw kan verschillende oorzaken hebben. Wil jij jouw partner helpen, dan dien je eerst te weten waar het aan ligt. Kijk samen naar de oorzaak om haar lage libido op te lossen.

1. (Relationele) problemen met de partner

Het kan zijn dat er problemen zijn in de relatie, waardoor er geen verlangen meer is in de ander. Probeer hier openlijk met elkaar over te praten en kijk wat de verbeterpunten in de relatie kunnen zijn. Happy wife, happy life. Toch?

2. Vermoeidheid en slaapproblemen

We hebben slaap nodig, vooral na een dag hard werken. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat je in de avond minder zin hebt, doordat slaap de overhand neemt.

3. Stress

Stress kan een grote oorzaak zijn van een laag libido. De gevolgen van stress onderdrukken vaak de mentale functies, hiermee dus ook het libido.

oorzaken laag libido vrouw

4. Onzekerheid

Een vrouw wil zich graag sexy en aantrekkelijk voelen bij hun partner. Als ze zich onzeker voelt, zal dit een onprettig gevoel geven waarvoor de verlangens verlaagd worden.

5. Onprettige gedachtes

Als een vrouw onprettige gedachtes heeft bij bepaalde intieme prikkels, dan werkt dit juist averechts. Dit kunnen meerdere dingen zijn. Van een onprettige ervaring in het verleden tot andere belangrijke zaken die ze in haar hoofd heeft. Hierdoor kan ook een laag libido ontstaan.

6. Hormonale disbalans

Als de hormonen van een vrouw niet goed in balans zijn, dan kan dit ervoor zorgen dat er minder testosteron is waardoor het libido laag is.

waarom heeft mijn vrouw geen zin in seks

7. Zwangerschap

Zwangerschap werkt heel ingewikkeld. Het kan namelijk zijn dat een vrouw juist heel veel zin krijgt als ze zwanger is, maar dit kan ook andersom werken. Helaas is het in de meeste gevallen zo dat het libido juist onderdrukt wordt door de zwangerschap.

8. Traumatische gebeurtenissen

Het verlangen naar intimiteit kan ook onderdrukt worden door traumatische gebeurtenissen. Dit hoeft niet per se een traumatische gebeurtenis te zijn op intiem gebied, maar dit kan van alles zijn.

9. Het gebruik van medicatie

Het gebruik van medicatie kan invloed hebben op de hormonen in het lichaam van een vrouw. Hierdoor kan het hormonale disbalans ontstaan en dat zorgt ervoor dat er minder testosteron aangemaakt word. De rest hoeven we niet nog een keer te zeggen.

Nu je weet waarom je vrouw een laag libido kan hebben, is het tijd om de oorzaken samen met haar door te nemen en te kijken naar een oplossing. Succes!

Ben jij single en wil jij op vakantie flink los gaan? Lees dan vooral in welke landen vrouwen het hoogste libido hebben en boek je ticket. Fijne vakantie!