Prins Bernhard en zijn bedrijven

Bernhard Lucas Emmanuel Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven is geboren op 25 december 1969 in Nijmegen. Hij is de tweede zoon van prinses Margriet der Nederlanden (De zus van prinses Beatrix) en Pieter van Vollenhoven. Dit houdt in dat hij een volle neef is van koning Willem Alexander. Hij heeft economie gestudeerd in Washington en Groningen. In deze tijd richtte hij met twee medestudenten het bedrijf Ritzen Koeriers op. Hiermee konden ze goedkoop bezorgen door gebruik te maken van de toen net ingevoerde ov-studentenkaart.

Ritzen Koeriers was nog maar het begin van zijn ondernemerschap. Zo heeft Prins Bernhard van Oranje heel wat miljoenenbedrijven. Eén hiervan is Clockwork, het internetbedrijf dat hij halverwege de jaren negentig oprichtte samen met een aantal vrienden. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de internetsites van KLM, Achmea en Coca-Cola. Geen kleine spelers dus. Daarnaast kwam hij in 2005 met het IT-bedrijf Levi9 en ook richtte hij het fonds Lymph&Co op, dat geld inzamelt voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Een deel van zijn inkomen komt dus hier vandaan, maar hij verdient ook veel aan de ongeveer 100 Amsterdamse pandjes als partner bij Pinnacle Vastgoed.

Plaats 481 in de Quote 500

Vorig jaar had de pandjesprins nog een vermogen van bijna dan 80 miljoen euro door het ontwikkelen en verkopen van kantoren en appartementen. Dit is in een jaar aardig gestegen naar 125 miljoen euro. Hiermee weet hij de 481ste plaats in de Quote 500 te bemachtigen.