Waar gaat Netflix-film The Takeover over?

De Rotterdamse hacker Mel Bandison legt onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Dit zorgt ervoor dat de criminelen haar achtervolgen. Maar wanneer er een deepfake-video opduikt waarop te zien is dat ze een moord pleegt, zit ook de politie haar op de hielen. Klinkt als een goede invalshoek, maar toch valt de Netflix-film niet echt in de smaak bij de kijkers. Als in de eerste minuut het geheime wapen al wordt ingezet, is het als snel ongeloofwaardig en gehaast.

Probleem 1: het script

Hacken in slecht verlichte ruimtes en slechteriken in het zwart; hoe overdreven wil je het hebben? Daarnaast is er ook veel kritiek over het script, aangezien alles te makkelijk zou gaan en er vrij weinig diepte in de karakters zit. Zo zou Mel geen charme hebben en is Thomas, ondanks de bizarre situatie, heel opgewekt en volgzaam, totdat hij dat opeens niet meer is, en dan weer wel.

Ook lijkt het alsof de acteurs moeite hebben om het script eigen te maken. Er wordt wel weer met lof over Frank Lammers gesproken. Eerder won hij al prijzen voor zijn rol in de Netflix serie Undercover. Toch zijn er mensen die hem zien als extra promotiemateriaal. Zo reageerde iemand met: “Ach, Mr. Jumbo doet weer mee. Als het zo moet, dan hoeft het voor mij niet meer.

Probleem 1- het script

“Geen sprake van een Jason Bourne vergelijking”

Veel mensen vergelijken de Nederlandse Netflix-film met meer succesvolle films en series. Iemand zei bijvoorbeeld: “Het is allemaal een soort Hunted voor kinderen in een Hollywood sausje.” Terwijl andere de film vergelijken met The Net (1995), Enemy of The State (1998) en de op hol geslagen bus lijkt verdacht veel op Speed (1994). Hier hebben mensen ook veel over te zeggen, want “wie gaat er in hemelsnaam staan in een op hol geslagen voertuig?

Geen spraken van een Jason Bourne vergelijking

Verder waren er reacties over de film zoals: “Phoe, wat viel me dit toch een beetje tegen zeg. In dit geval is de trailer wederom beter dan het eindproduct.” En: “Teleurstellend voor een Netflix productie. Kijkt lekker weg, maar weet nergens echt te boeien of te pakken.” Toch zijn veel mensen wel enthousiast over het feit dat het in Rotterdam is gefilmd. “Wel tof  dat de film zich afspeelt in Rotterdam met de prachtige skyline op de achtergrond.”

Al met al krijgt de The Takeover een IMDb-score van 5.0 en op MovieMeter krijgt het twee van de vijf sterren.