Waarom worden veel mannen gedumpt?

Hoewel we relaties natuurlijk niet over een kam kunnen scheren, zijn er wel een aantal oorzaken die vaak terugkomen. Wij selecteerden een aantal veelvoorkomende redenen van een break-up.

1. Je praat alleen maar over jezelf

Hoe meer een vrouw merkt dat je geïnteresseerd bent in haar, hoe meer ze zich tot je aangetrokken voelt. Dit is wetenschappelijk bewezen. Het gevoel komt namelijk vrij door het hormoon oxytocine. Dit hormoon komt vrij wanneer een vrouw een sociale connectie voelt.

waarom dumpen vrouwen een man

Wanneer een vrouw dus merkt dat haar partner alleen maar over zichzelf kan praten en geen interesse in haar toont, kan dit een reden zijn om hem te dumpen. Het blijft dus belangrijk om in de relatie naar elkaar te luisteren.

2. Je bent niet attent

Je richt je zelden op haar. Een vrouw voelt zich dan verwaarloosd of onbemind. Dat is niet best. Wanneer een vrouw merkt dat je vrijwel geen aandacht hebt voor haar, dwaalt ze af. Het komt vaak voor onder de mannen dat ze zich concentreren op henzelf en hun eigen problemen. Het is daarom belangrijk om je partner gelijk te stellen aan jezelf om te voorkomen dat je partner je dumpt.

3. Geobsedeerd door je telefoon

Helaas leven we in een tijdperk waarin de mobiele telefoon niet meer uit onze handen is weg te denken. Jammer, want dit heeft veel invloed op de relaties.

Het kan zelfs zo ver gaan dat men een telefoonverslaving heeft. Deze verslaving breekt de relatie. Niet alleen is het mogelijk dat de ander achterdochtig wordt, want waarom kijk je zo vaak op je telefoon? Ook is het mogelijk dat jij niet naar haar luistert wanneer ze behoefte heeft aan een luisterend oor. Kortom: beperk je schermtijd.

afknappers voor vrouwen

4. Te druk schema

Het is meer dan logisch dat je naast je relatie nog andere vrienden en leuke hobby’s hebt om te onderhouden. Toch is dit niet altijd goed. Het prioriteren van je werk boven je relatie heeft een negatief effect. Werk is belangrijk, dat klopt, maar tot op zekere hoogte.

Naast dat heb je nog een privéleven om te onderhouden. Wanneer je partner merkt dat zij geen prioriteit is in jouw leven, kan ze er voor kiezen om je te dumpen.

5. Je beoordeelt haar op basis van haar uiterlijk

Het is nou eenmaal menselijk om iemand te oordelen zonder diegene te kennen. Dan is het vaak een oordeel over het uiterlijk van iemand. Dit oordelen komt ook nog voor in relaties. Wanneer een vrouw vindt dat je haar te vaak negatief oordeelt, is ze er snel klaar mee. Reden genoeg om je te dumpen.

6. Je denkt nog niet na over de toekomst

Vrouwen vallen op ambitieuze mannen. Dit maakt hen aantrekkelijk en mannelijk. Wanneer je geen idee hebt over wat jij wil bereiken in de toekomst en waar je over vijf jaar staat, zien veel vrouwen dit als een red flag.

Het gevoel van veiligheid en belang van een vrouw wordt versterkt wanneer een man in de relatie een toekomstplan heeft. Is dit niet het geval, is dit de reden dat ze je dumpt.

7. Je bent agressief

Over het algemeen houden vrouwen er niet van als hun partner met agressie ergens op reageert. Er zijn veel redenen waarom iemand zo agressief kan reageren, maar er is geen één reden voor de vrouw om deze agressie in de relatie te accepteren. Logisch dat ze je dan dumpt.

Naast deze redenen om de partner te dumpen, kunnen de gevoelens ook opeens weg zijn. Bekijk hier de signalen dat je partner niet meer verliefd op je is.