Openbare wc’s zijn altijd een dingetje

Of je nou wil of niet, je bent vast wel eens op een openbare toilet geweest. Het design van zo’n openbaar toilet lijkt goed te werken want ongeveer overal waar je komt zien ze er zo uit. Toch is er aardig goed over dit design nagedacht en ziet alles er op deze manier uit met een bepaalde reden.

Je denkt hier waarschijnlijk niet vaak over na als je een number two aan het doen bent maar eigenlijk is het juist heel handig dat er zoveel ruimte tussen de grond en de deur zit. Een jongeman op TikTok heeft uitgezocht wat nou de grootste redenen zijn en die zetten wij hier voor je op een rijtje.

Waarom gaan de deuren niet tot de grond?

In totaal lijken er drie ‘grote’ redenen te zijn om de deuren van openbare wc’s niet helemaal tot aan de grond te laten komen. Allereerst zijn openbare toiletten niet voor niks openbaar: er zijn ontzettend veel mensen die er elke dag gebruik van maken. Hygiëne is hierbij zeer belangrijk dus de wc’s moeten vaak schoon gemaakt worden. Doordat het gat tussen de deur en de grond zo groot is, kunnen de schoonmakers gemakkelijk met de stofzuiger, dweil en noem maar op de grond schoonmaken. De wc zelf moet wel even schoongemaakt worden met de gehele deur open, maar op deze manier kun je dat dus effectief doen. Dit is zowel praktisch handig en werkt ook mee om het klusje zo snel mogelijk af te ronden. Nog een side-note is dat vieze luchtjes door het gat makkelijker het wc hokje verlaten.

Zie hier de desbetreffende video:

@mattypstories And now you know!🚽#bathroom#facts#themoreyouknow ♬ Paris – Else

Ten tweede kun je door het gat makkelijk zien wat er gaande is indien dit nodig is. Bijvoorbeeld als iemand flauwvalt of in elkaar zakt in een wc hokje. Je hoeft alleen maar onder de deur langs te kijken om te zien wat er aan de hand is. Je kunt iemand soms ook via deze ruimte uit het hokje verwijderen als de deur klem zit. Als laatste kosten deze toilethokjes en deuren minder dan een deur die helemaal aansluit. Juist omdat er zo ontzettend veel openbare wc’s zijn en niet elk land het geld heeft om hier goed in te investeren, zijn kortere deuren een zuinige optie.

Lees ook: Bruine aanslag in de wc? Met deze trucs krijg je het schoon.