1. Fantastische snack als je probeert af te vallen

Als gezond tussendoortje zijn bananen een goede vervanger voor zoete en ongezonde snacks. Ideaal natuurlijk als je probeert af te vallen. Bananen bevatten weinig calorieën en veel vezels, waardoor ze langer een vol gevoel geven. Met een banaan als tussendoortje voorkom je al te veel trek en ben je ook nog eens lekker gezond bezig.

2. Goede bron van vezels

Bananen zijn niet alleen lekker, ook zijn ze een hele goede bron van vezels. Vezels zijn cruciaal voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevatten bananen ook veel kalium, wat belangrijk is voor een gezonde bloeddruk en een lager risico op hart- en vaatziekten.

3. Bananen bevatten antioxidanten

Nog een reden waarom bananen zo goed voor je zijn: ze bevatten antioxidanten. Deze helpen je lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress, wat kan leiden tot chronische ziekten zoals kanker en hartziekten.

4. Bron van energie voor het trainen

Een banaan is een hele goede bron van energie voor het trainen. Doordat ze licht verteerbaar zijn en een constante bron van koolhydraten vormen, helpen ze je te voorzien van energie die je nodig hebt voor een training. Een goede bron van energie is uiterst belangrijk om je sportprestaties te kunnen verbeteren.

5. Rijk aan vitamine C

Bananen zijn rijk aan vitamine C. Deze vitamine heb je nodig voor een gezond immuunsysteem en helpen ook met het bestrijden van infecties.

6. Rijk aan vitamine B6

Bananen bevatten niet alleen vitamine C, maar ook vitamine B6, welke belangrijk is  voor de hersenfunctie. Maar dat is niet alles. Ook voor de aanmaak van rode bloedcellen is vitamine B6 van belang.

7.  Bananen bevatten veel kalium

Bananen bevatten veel kalium, wat een grote rol speelt in de in stand houding van je bloeddruk. Ook vermindert kalium het risico op hartziekten. Kortom, bananen zijn ontzettend goed voor je en een echte aanrader als tussendoortje.