De Nokia 3310, een beest van een telefoon

We spoelen even terug naar het jaar 2000. Andere telefoons sneuvelden al als je hem op de grond liet vallen, maar de Nokia 3310 liet je nooit in de steek. Zijn batterij leek wel een eeuwigheid mee te gaan en het stevige ontwerp zorgde ervoor dat je je geen zorgen hoefde te maken over krassen of deuken. Dat ding was simpelweg onverwoestbaar.

De Nokia 3310 was niet alleen een telefoon die lang meeging, het was ook een telefoon die iedereen begreep en waar we allemaal mee om konden gaan. Het was makkelijk te gebruiken en laten we eerlijk zijn, wie heeft er nooit urenlange sessies Snake gespeeld op dit ding?

Hoeveel is de Nokia 3310 waard?

Heb je ergens op zolder of achter in de kast nog een Nokia 3310 liggen? Dan wordt het tijd dat je hem tevoorschijn haalt. Deze nostalgische telefoon is namelijk meer waard dan je zou verwachten. Toen de telefoon net uitkwam, betaalde je er omgerekend ongeveer € 180 voor (ja, toentertijd betaalden we nog met guldens). Het ligt er natuurlijk aan in wat voor staat hij nog is. Als je hem gebruikt hebt en je ziet gebruikssporen, dan vang je er hooguit een paar tientjes voor, maar ook dat is mooi meegenomen.

De nieuwe, oude Nokia

Ze konden het niet laten, want de Nokia 3310 moest terugkomen. Maar wel in een iets wat betere staat. Een batterij die net zolang meegaat als de oude, leuke spellen (inclusief Snake) en je hebt zelfs keus uit vier verschillende kleuren. Als je dus weer even terug wil naar de nostalgische tijd van vroeger, dan is dit je kans.