Waar kan je zwemmen in Amsterdam?

In Amsterdam zijn er genoeg (geheime) plekken waar jij lekker een duikje kan nemen. Wij maakten een selectie van de plekken waar jij kan zwemmen in Amsterdam:

1 Cafe de Ceuvel

Op de veranda, in de hangmat en op de scheepshelling aan het water kun je bij Cafe de Ceuvel terecht voor een heerlijk zomers dagje. Deze plek is te vinden aan de Korte Papaverweg 4 in Amsterdam Noord en is een relaxte plek voor zowel een biertje als een duik vanaf de stijger.

2 Gaasperplas

In Amsterdam Zuidoost is de Gaasperplas te vinden. Je kan prima naar deze plek fietsen, maar voor de luilakken onder ons is deze spot ook prima te bereiken met de metro. De Gaasperplas is niet voorzien van horecagelegenheden, dus denk er bij een bezoek aan deze plas aan om zelf eten en drinken mee te nemen.

3 Amsterdam Roest

Het zal het laatste jaar zijn dat er naast Amsterdam Roest gezwommen kan worden, daarna wordt het namelijk een bouwput. Zeer jammer, want deze plek heeft alles wat je nodig hebt: een zandstrand en toegang tot lekker eten en drinken. Amsterdam Roest is aan de Jacob Bontiusplaats 1 in Amsterdam te vinden, dus je begeeft je nog midden in de stad.

4 Ouderkerkerplas

Je moet er even voor reizen, maar dan heb je ook wat. Aan de Ouderkerk aan de Amstel is de Ouderkerkerplas te vinden, waar je kan bijkomen op één van de twee zandstrandjes die hier te vinden zijn. Door de groene omgeving vergeet je direct dat je zojuist nog in de grote stad was en de mensen die niet van zand houden kunnen ook terecht op het grasveld.

5 Blijburg aan Zee

Als je zin hebt in de echte beach feeling maar geen zin hebt om naar Bloemendaal of Zandvoort te gaan, is Blijburg aan Zee een hele goede oplossing. Ook voor de latere uurtjes is dit een gezellige plek doordat er met regelmaat DJ’s aanwezig zijn die de beste tunes draaien. Op deze manier ervaar je een waar vakantiemoment in eigen land.

6 Noorderparkbad

Een aantal jaar geleden is het Noorderparkbad verkozen tot het mooiste publiekelijke zwembad ter wereld. Deze uitreiking vond plaats in Lyon, op de zwembadbeurs. Toch een titel waar wij trots op mogen zijn. Ook won het Noorderparkbad in het jaar 2016 de jury- en publieksprijs van het’ Amsterdamse Achitectuur Prijs 2019′.

Krijg je de kriebels van natuurwater, maar wil je wel gewoon zwemmen wanneer het lekker weer is? No worries, Amsterdam is van alle markten thuis. In Amsterdam ligt officieel het mooiste publieke zwembad ter wereld en daarvoor hoef je niet verder dan Amsterdam Noord.