Er zijn enkele klassiekers die jaren meegaan. Een short dragen we al jaren, een overhemd idem dito. Het enige verschil zit hem in de de kleur, de vorm of de manier waarop we het item dragen. Dit zijn de beste zomeritems en de manier hoe je ze anno 2018 draagt.

Breton shirt

Het Bretonse shirt behoort tot de klassieke zomeritems die het altijd goed doen. Het shirt is op veel verschillende manieren te dragen en te combineren. Echter zul je er geen originaliteitsprijs mee winnen, maar dat doe je met een effen shirt ook niet, so who cares. Combineer een Bretons shirt met een smart pants of shorts en draag hieronder een paar loafers of sneakers. Deze drie klassiekers zijn apart van elkaar items die het goed doen, maar door ze te combineren creëer je een stijlvolle outfit, waarbij niet veel fout kan gaan.

striped-shirt-zomeritems-manman

Linnen overhemd

Als alternatief voor het zweterige katoenen overhemd in de zomer, is het linnen overhemd perfect. Hij laat veel lucht door en is dun van stof. Het linnen overhemd is er al eeuwen, maar kan nog steeds met stijl gedragen worden. Ga bijvoorbeeld voor een linnen shirt met cuban collar en korte mouwen. Of ga voor het klassieke wit linnen overhemd in combinatie met een navy smart pants en een paar witte sneakers. In het geval je naar kantoor moet, kun je deze outfit ook combineren met een paar nette schoenen in dezelfde kleur als je riem.

linnen-shirt-zomeritems-manman

Cropped / slim-fit jeans

Jeans zijn simpelweg niet weg te denken in de kledingkast van de man. Echter zijn er wel verschillende modellen en kleuren. De cropped jeans was aan een opmars bezig de afgelopen paar jaar en heeft dit seizoen een andere pasvorm gekregen. Het is allemaal niet zo skinny meer, maar de fit is juist wat ruimer. De denim blauwe kleur is altijd safe. Maar mocht jij toch wat anders willen, dan kan je gaan voor een witte variant. Samen met witte sneakers en een grijs T-shirt zorgt voor voor een strakke en minimalistische zomerlook.

Cropped jeans look

Instagram: Ironkimble

Smart short

Naast de cropped jeans zullen we deze zomer ook weer kunnen genieten van de smart short. Dit model is net wat cleaner en netter dan zijn varianten. Het is en blijft een korte broek dus het zal nooit enorm formeel kunnen worden. Wel is het stijlvolle versie waar je makkelijk een overhemd op kan dragen. Voor de late zomeravonden kan jij een linnen of suède bomber erop rocken. Zo houd je de look formeel maar toch speels.

Smart short look

Instagram: Permanentstylelondon

Wit T-shirt

Een basic wit T-shirt is een item die als basis kan dienen voor al jouw looks. In de winter als onderlaag en in de zomer juist als een plain shirt. De eenvoud van het witte T-shirt is tevens zijn kracht. Er is niets mis met een shirt dat een neutrale kleur heeft, het maakt het alleen maar makkelijker om te combineren met je andere toffe items.

Tshirt wit loo

Instagram: Raretrio

 

Met deze items ben jij helemaal klaar om deze zomer te rocken. En naast deze items is de short sleeve overhemd terug van weggeweest. Zo draag je het.