De bomber heeft een lange geschiedenis. Het kledingstuk, is zoals vele andere, afkomstig uit het leger en heeft zijn weg gevonden naar het straatbeeld. De eerste versie werd in de jaren 20 van de vorige eeuw geïntroduceerd en moest ervoor zorgen dat de piloten warm gehouden werden in hun gevechtsvliegtuig. Naarmate technologie zich ontwikkelde, zo ontwikkelde de jas zich ook. Tegenwoordig zijn er meerdere varianten van deze klassieker. Wij geven een handleiding: hoe draag jij hem?

Lederen bomber

Eén van onze favorieten is de suède bomber jacket. Dit materiaal voegt namelijk meer diepte toe aan je outfit. Een suède bomber jacket komt het vaakst voor in de kleuren bruin en grijs. Bovendien zijn er veel  verschillende tinten binnen deze kleuren. Wil jij je bomber combineren in een smart look? Ga dan voor een zwarte of een donkerblauwe bomber jacket. Maak van jouw jacket het statement piece in je outfit door het te combineren met een basic T-shirt. Safe, maar heel stijlvol.

Bomber leder look

Youclement
Bomber suede zwart MAN MAN 1

Suède bomberjack met perforaties

Scotch & Soda €400 Shop nu
Bomber suede MAN MAN 1

SUÈDE JACKET VAN GEITENLEER

Herno €650 Shop nu
Bomber suede MAN MAN 2

Cesar bomberjack van geitensuède

Arma €280 Shop nu

Varsity jackets

De Varsity jacket heeft zijn furore gemaakt in de vorige eeuw. Daar droegen veel sporters van talloze universiteiten deze jas om hun ploeg of school te vertegenwoordigen. Tegenwoordig kan je deze jas ook goed dragen wanneer je geen begenadigd sporter bent. Doordat het kledingstuk al jaren meedraait is er een groot aanbod aan varsity jackets. In dit geval vinden wij dat je voor kleur moet gaan. Het voorjaar en de zomer staan in het teken van zonnig weer en het wordt tijd om meer kleur aan je outfit toe te voegen. Een varsity jacket in het groen is enorm geschikt bij een all-black outfit, terwijl een beige-oranje exemplaar als blikvanger van jouw outfit dient. Vind je die kleuren toch wat te flitsend? Dan is de jas in een combinatie blauw-wit het meest geschikt voor jou. Dat is dan ook een solide basis voor je outfit en deze gaat goed samen met een lichtblauwe jeans en witte sneakers. Onderscheid je van de menigte door een logo of afbeelding op de voorkant te dragen.

Varsity jacket look

Sandro
Varsity jacket MAN MAN 1

Suède varsity jack

Scotch & Soda €400 Shop nu
Varsity jacket MAN MAN 3

Bomberjack van satijn met adelaarborduring

Sandro €400 Shop nu
Varsity jacket MAN MAN 2

Schott

River Island €170 Shop nu

Nylon bomber

Last but not least, de lichtgewicht nylon bomber. Dit is het lichtste variant van de drie en uitermate geschikt voor de zomer. Deze bomber is niet zo warm als een lederen bomber en veelal minder opvallend dan een varsity jacket. De nylon bomber komt in velen kleuren, maar de hoofdmoot van deze kleuren bestaat uit groen- en bruintinten. Het olijfgroene exemplaar met oranje voering was gemaakt zodat piloten bij een crash snel gevonden konden worden. Groen en in het bijzonder lichtbruin zijn de mooiste keuzes in dit weer. Samen met een ripped jeans en grijze sneakers staat het perfect in een streetstyle look. Wil je de bomber iets netter dragen? Opteer dan voor een blauwe variant en draag hem bij een smart pants in dezelfde kleur.

Bomber nylon look

Alexsmiles
Bomber nylon MAN MAN 1

BOMBERJACKET 'SHORE BOMBER'

Woolrich €280 Shop nu
Bomber nylon MAN MAN 3

Onino bomberjack met klepzakken

Hugo Boss €300 Shop nu
Bomber nylon MAN MAN 2

Gecombineerd bomberjack

Scotch & Soda €170 Shop nu

Een bomber is meer dan één type jas maar een verzamelnaam van meerdere. Nu weet je wanneer je welke moet kiezen en hoe je die moet combineren. Wat draag je wanneer het warm is? Dit is de stijlgids voor de lange broek.