Zandvoort kleurt weer oranje

Nadat er 35 jaar lang geen Formule 1-race geweest was in Nederland, had Max Verstappen alles op alles gezet om vorig jaar te winnen. En dit deed hij zonder moeite. Na die prachtige winst van vorig jaar is het dit weekend weer zover. De tribunes van Zandvoort kleuren oranje en de dik 100.000 Formule 1-fans verzamelen zich bij het circuit. Mocht het je nou niet gelukt zijn om tickets te bemachtigen voor het racespektakel, niet getreurd. Gelukkig kan je het gratis live kijken op tv, dus zonder teveel gedoe en geklier. Dat is alvast een zorg minder!

Waar en hoe laat kan je de F1 Dutch Grand Prix gratis kijken?

Gelukkig hoef je niet met veel moeite te zoeken naar iemand die de Grand Prix kijkt via Switch of YouTube. Je kan het namelijk gewoon gratis kijken bij de NOS op de NPO1. Daarmee is het voor het eerst in lange tijd dat je Formule 1 weer live te zien is bij de publieke omroep.

De voorbeschouwing van de race wordt om 13:30 uur afgetrapt. Hier zal vooruit gekeken worden geblikt op de race met onder andere engineer Ramon Drost, Nick de Vries, Bent Viscaal, Beitske Visser en Frits van Amersfoort. De race zelf begint om 15:00 uur en de daadwerkelijke race-uitzending gaat tien minuten voor aanvang van start. Dit jaar wordt er commentaar gegeven door Hans van Loozenoord en coureur Jeroen Bleekemolen, nadat Olav Mol dit jaren deed voor Ziggo. Na de race volt ook nog een nabeschouwing en deze duurt tot 18:00 uur. Genoeg tijd dus om te genieten van de gratis Grand Prix van Zandvoort.

Mocht je alvast in de stemming willen komen voor dit weekend, dit bizarre bedrag verdient Max Verstappen aan zijn sponsoren.