Terugblik op Netflix’ You

Allereerst zit dit artikel vol met spoilers over de hitserie You, dus ga eerst de serie kijken en kom dan terug om dit artikel te lezen. Als je niet zeker weet of het interessant is: de show scoort een 7.7 op IMDb en is zeker een aanrader als je houdt van een serie met spanning., Als je het wel hebt gezien, check hieronder een kleine samenvatting van wat er tot nu toe in de serie is gebeurd.

you nieuwe seizoen anders

Waar gaat de serie You over?

Joe Goldberg lijkt een rustige jongen te zijn die in zijn plaatselijke boekwinkel werkt, maar hij heeft een duistere kant. Hij raakt snel geobsedeerd met Beck en begint haar te stalken. Hoewel zijn pogingen werken en hij in een relatie met haar belandt, eindigt het niet goed voor hen. Aan het einde van het eerste seizoen vermoordt hij Beck en is zijn wanhopige liefdespoging mislukt.

In het tweede seizoen van You besluit Joe naar de andere kant van het land te verhuizen, van New York naar Los Angeles, om aan zijn verleden te ontsnappen en opnieuw te beginnen. Daar ontmoet hij Love Quinn. Hij probeert zijn relatie nieuwe relatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het lijkt erop dat hij zijn match heeft gevonden in Love, maar zij blijkt ook een psychopathische moordenaar te zijn. En Joe is het object van haar obsessie.

Nadat seizoen twee Joe van New York naar Los Angeles bracht, is hij in seizoen drie verhuisd naar een zonnige buitenwijk van Noord-Californië met zijn nu nieuwe vrouw Love en hun baby Henry. Alles lijkt er perfect uit te zien, met de nadruk op ‘lijkt’. Het duurt niet lang voordat zowel Joe’s als Love’s ware aard weer naar boven komt. Wat vele bloederige problemen veroorzaakt voor het jonge koppel.

you seizoen 4 heel anders

Penn Badgley laat zich uit over You seizoen 4

Er is nog niet veel bekend over hoe het verhaal in het volgende seizoen zal verlopen. Dus wat gaat er dan zo anders zijn? Penn Badgley (de acteur achter het personage Joe Goldberg) legt uit dat Joe het niet erg zou vinden om gemarteld en vermoord te worden door een vrouw. De acteur zegt zelfs dat het hem laat denken: “Ik ben de meest vervolgde man in de geschiedenis en ik kan een martelaar zijn voor de liefde”, iets wat al in het eerste seizoen werd vermeld. En volgens de gesprekken die Badgley heeft gehad met Sera Gamble en Greg Berlanti zou het volgende seizoen kunnen gaan over Joe zelf en zijn problemen.

Bekijk ook nieuw op Netflix: 3 films en series die deze week online komen.