Snelste vuilnisbak ter wereld

Inspiratie kun je op veel manier krijgen, maar om van een vuilnisbak een racemonster te maken is op zijn minst bijzonder te noemen. De 28-jarige Brit slaagde daar wel in en vestigde en passant nog een nieuw record. Tijdens een testrit behaalde de fanatieke sleutelaar een snelheid van 65 kilometer per uur. Geloof het of niet, maar dat is hoogste snelheid ooit behaald door een vuilnisbak op wielen.

Terwijl veel mensen blijven dromen van het vestigen van een wereldrecord, voegde de Brit de daad bij het woord. Een vuilnisbak zou het perfecte item zijn om zijn droom te realiseren en dat lukte. Dat de Brit trots is op zijn prestatie is duidelijk. “Er zijn al veel dingen uitgevonden om een snelheidsrecord te vestigen, bijvoorbeeld de snelste toiletpot, maar ik wilde iets doen wat nog nooit eerder was vertoond”, aldus Jennings. ‘”an de snelste vuilnisbak had nog niemand gehoord, dus dat was mijn kans.”

IJzersterke motivatie

Klinkt mooi, maar het wordt nog interessanter. Jennings deed het namelijk niet alleen om zelf geschiedenis te schrijven, maar wilde ook geld ophalen voor het lokale zorgcentrum. The Marillac is het zorgcentrum waar mensen met een ernstige hersen- of zenuwaandoening worden verzorgd. Voor Jennings krijgt het daarmee ook een persoonlijk tintje. Hij verloor namelijk zijn beste vriend. Een zwaar ongeluk zorgde ervoor dat zijn vriend verlamd raakte en afhankelijk werd van hulp van anderen. Door zijn opname in het zorgcentrum kreeg zijn leven weer inhoud en had hij weer een reden om te lachen. Met zijn geslaagde recordpoging haalde hij 3300 euro op voor het zorgcentrum. Zijn wereldrecord krijg daarmee nog extra glans.

 

Zelfgemaakte motor

Over de gemotoriseerde vuilnis zegt Jennings zelf dat het zijn beste uitvinding tot op heden is. De Brit is echter realistisch genoeg om te weten dat het uiteraard geen echte racewagen is die je op een willekeurig circuit kan tegenkomen. Duurzaam is het ding wel. De Brit gebruikte allerlei afgedankte materialen voor uit oude motoren en karts. Dat het apparaat niet alleen snel is, maar nog bestuurbaar geeft aan dat hij bij zijn uitvinding niet over een nacht ijs is gegaan. Of er nog een verbeterde versie in de planning zit is nog niet bekend.