Thuiswerken is voor velen een vast onderdeel van de werkweek geworden

Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven die hun werknemers aanmoedigen om een paar dagen per week vanuit huis te werken. Lekker flexibel, toch? De meeste mensen zijn best blij met die verandering, omdat thuiswerken gewoon echt wel z’n voordelen heeft. Maar te midden van al die thuiswerk-gezelligheid kunnen er ook nog wat onverwachte dingen gebeuren. Dit gebeurde ook voor een vrouw die na 18 jaar ontslagen werd omdat ze te weinig tikwerk had verricht.

 

Vrouw na 18 jaar ontslagen doordat ze te weinig typte tijdens het thuiswerken

Een vrouw werd na 18 jaar ontslagen nadat een speciale toetsaanslag-software ontdekte dat ze onvoldoende typte tijdens haar thuiswerksessies. Suzie Cheikho, de mevrouw die het overkwam, liet weten vooral erg geschokt en verward te zijn. Ze was al 18 jaar werkzaam bij Insurance Australia Group (IAG). Binnen dit bedrijf was ze consultant en was ze verantwoordelijk voor het opstellen van verzekeringsdocumenten, het naleven van wettelijke termijnen en het handhaven van “werk-van-thuisuit conformiteit.” Het is dus nogal ironisch dat ze uiteindelijk zelf zak kreeg omdat haar eigen werk-van-thuisuit niet voldeed aan de eisen van het bedrijf. Maar hoe is haar werk hierachter gekomen, vraag je je misschien af? Het bedrijf maakte gebruik van speciale toetsaanslagen-software dat controleerde hoeveel werk de thuiswerkende werknemers echt verrichten. Suzie Cheikho had al eerder een boete gekregen omdat ze haar werk op verschillende fronten verzuimd zou hebben.

vrouw na 18 jaar ontslagen

Ook thuis moet je wél gewoon je werk doen

Suzie Cheikho zelf beweerde echter dat het bedrijf een “vooropgezet plan had om haar uit het bedrijf te verwijderen en dat ze geviseerd werd vanwege haar psychische problemen.” Toch lijken de feiten echt voor zichzelf te spreken. Zo bleek haar cyberactiviteit toch echt niet overeen te komen met de regels van het bedrijf. Tijdens 49 werkdagen tussen oktober en december begon ze op 47 dagen te laat en werkte ze op 44 dagen niet volgens haar vastgestelde uren. Daarnaast stopte ze vroegtijdig op 29 dagen en verrichtte ze in totaal vier dagen helemaal geen werk.

Het onderzoek naar Suzie Cheikho’s typactiviteit kwam tot de conclusie dat ze een “zeer lage toetsaanslagactiviteit” zou hebben gehad, met nul aanslagen gedocumenteerd over 117 uur in oktober, 143 uur in november en 60 uur in december. Zelf beweert ze dat dit niet komt door werkverzuim, maar doordat ze soms ook andere laptops of computers had gebruikt om op te werken in plaats van haar werkcomputer.

Lees ook: Hiphop-liefhebber? Dan moet je deze show meemaken op Lowlands 2023