1. Maak je bed op

Je bed opmaken, wanneer je net uit bed stapt, kan je helpen om vrolijker je dag te beginnen. Niet alleen omdat je kamer er dan opgeruimder uitziet, maar ook omdat je dan gelijk al een taak volbracht hebt. Je staat hierdoor op met meer voldoening en kan met een goed gevoel werken aan grotere taken.

 

2. Zorg dat je genoeg slaapt

Iedereen voelt zich beter wanneer je goed uitgerust bent. Zorg er daarom voor dat je op tijd gaat slapen zodat je er de volgende morgen weer tegenaan kan.

3. Doe iets voor jezelf om vrolijker te worden

Veel mensen lijken het altijd druk te hebben. Het kan zijn dat je niet gewend bent om op tijd een pauze in te lassen voor jezelf, terwijl een break je humeur zeker goed kan doen. Zet daarom een keer je favoriete muziek,¬†bingewatch een goede serie of verdiep je in leuke hobby’s die je in je eentje kan doen.

4. Maak een praatje

Hoe je het ook wendt of keert, de mens is van origine een sociaal dier. We hebben sociaal contact nodig met andere mensen om vrolijker te worden, en te blijven. Maak daarom een leuk praatje met de mensen die je tegenkomt en spreek met enige regelmaat af met je vrienden en familie.

hoe kan ik vrolijker worden

5. Geniet van kleine momenten om vrolijker te worden

Iedere dag bevat wel een paar mooie momenten om extra van te genieten. Bijvoorbeeld een goed gesprek, een lekker bakje koffie, of je favoriete nummer op de radio. Als je erbij stilstaat en de tijd neemt om ervan te genieten, kan jij zeker vrolijker worden en jezelf blijer voelen.

6. Gebruik woorden van affirmatie

Woorden kunnen een grote impact hebben op onszelf en op elkaar. Wanneer je vrolijker wil worden, helpt het om regelmatig jezelf positieve affirmaties te geven. Dit betekent dat je jezelf bijvoorbeeld verteld dat je er mag zijn of dat je de uitdaging aan kan. Grote kans dat je op die manier positiever en vrolijker wordt.

7. Doe iets goeds voor een ander

Wanneer je iemand helpt die het echt nodig heeft, dan weet je bij jezelf dat je echt iets goeds gedaan hebt. Dit goede gevoel kan je makkelijk vrolijker maken.

8. Kijk niet te veel nieuws

Dagelijks krijgen we behoorlijk wat deprimerend nieuws voor de kiezen. Daarom kan het een goed idee zijn om voor jezelf een nieuwsbreak in te lassen. Hoewel het natuurlijk wel noodzakelijk is om op de hoogte te zijn over wat er allemaal speelt in de wereld, hoef jij je niet in alle deprimerende zaken in de wereld te verdiepen.