Voordat je al The Hangover taferelen in je hoofd hebt, bedenk dan dat het doel van een vrijgezellenfeest is om nog één laatste avond als maten door te brengen voordat je beste vriend gaat trouwen. Begrijp ons niet verkeerd; het vrijgezellenfeest gaat zeer zeker over drank en feesten, maar het belangrijkste is dat jullie plezier hebben.

De samenstelling van de groep

De samenstelling van de groep is erg belangrijk. Tijdens een vrijgezellenfeest is het allereerst de bedoeling dat het een intieme groep mensen is. Daarmee bedoelen we niet alleen de grootte van de groep, maar ook de samenstelling van de groep. Laat de dippy downers, de ruziemakers en de persoon die altijd alle aandacht opeist gewoon lekker thuis. Het moet een groep zijn die elkaar past, maar vergeet vooral ook niet te informeren of het belangrijk is voor de bruid of een zwager er bijvoorbeeld ook bij betrokken dient te worden. Je wil geen ongemakkelijke situaties creëren.

vrijgezellenfeest organiseren man man 01

De bestemming

Voordat je iets organiseert, is het van belang om het budget te checken bij de groep die betrokken zal zijn bij het vrijgezellenfeest. Je wil geen mensen in verlegenheid brengen door ze te dwingen €500 euro af te rekenen terwijl ze zich dat eigenlijk helemaal niet kunnen veroorloven. Hoe leuk het ook is om een vrijgezellenfeest in het buitenland te doen, als het budget er van alle deelnemers niet naar staat zijn er voldoende leuke plekken in de buurt waar je terecht kan voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest. De kleinste dingen kunnen een moment al speciaal maken. Zet bijvoorbeeld de boel af met afzetpaaltjes om jouw maat een speciaal gevoel te geven. En hoewel het in de meeste gevallen een verrassing blijft voor de bruidegom wat er allemaal gaat gebeuren, is het wel belangrijk om ook naar zijn wensen te kijken. Wordt jouw maat snel zeeziek? Dan is het afhuren van een partyboot dus geen goede optie. Geen inspiratie? Dit zijn de tofste dingen om te doen tijdens een vrijgezellenfeest.

Heb de financiën op orde

Zorg dus dat er een bepaald budget vaststaat dat per persoon van tevoren overgemaakt wordt naar jou. Jij bent vanaf dat moment verantwoordelijk voor de financiën en zorgt er dus voor dat alle activiteiten betaald worden. Zorg er overigens echt voor dat je ieders deel van te voren hebt, het laatste wat je wil is achteraf achter iedereen aan moeten zitten.

Zelfs als je het misschien niet helemaal goed kan vinden met de aanstaande bruid, is het wel jouw taak om er een onvergetelijk vrijgezellenfeest van te maken zonder dat hij een belofte aan zijn toekomstige vrouw verbreekt. Als jullie het vrijgezellenfeest hebben overleefd is het tijd voor de bruiloft. Wij geven je 6 tips om het mooiste bruidsmeisje te versieren.