Society for Lazy and Carefree Runners

Zoals je met deze afstand waarschijnlijk al wel kan raden, vond de hardloopwedstrijd plaats voor mensen die een hekel hebben aan hardlopen. De organisatie achter dit evenement heet ‘Society for Lazy and Carefree Runners’ en je raadt het al… het was een daverend succes. Bovendien zat er een goed doel achter dit evenement. Het geld wat opgebracht werd door deze hardloopwedstrijd wordt gedoneerd aan de hulporganisatie ‘Blessing in a Backpack’, een organisatie die minder bedeelde kinderen aan schoolspullen en voedsel helpt.

Een hardloopwedstrijd zonder hardlopen

Wanneer we denken aan een hardloopwedstrijd, gaan we er vanuit dat die 5o0 meter ook daadwerkelijk gelopen wordt. Maar, niets is minder waar. Deelnemers zijn namelijk niet verplicht om deze 500 meter uit te lopen, maar werden wel voorzien van koffie, donuts en bier. Voor deelnemers die wilden uitpakken was er nog een speciaal VIP arrangement van 25 dollar. Indien je bereid was dit bedrag te betalen, werd je zelfs over de finish getild. De uiteindelijke opbrengst was maar liefst 20.000 dollar.

Mocht jij wel echt een hardloopwedstrijd op de planning hebben, maar ben je nog volledig out of shape? Zo bereid je jezelf voor op een halve marathon.