Foto via: OM

De Beer Mile kampioen

Bij het kampioenschap worden in totaal 4 bierflessen van 0,33cl verdeeld over 1.6 kilometer. Momenteel is de 28-jarige Corey Bellemore uit Canada de wereldkampioen. Met zijn tijd van 4 minuten en 33 seconden zette hij een nieuw persoonlijk record en wereldrecord neer! Check hieronder de prestatie waarmee de dorstige atleet zichzelf troonde tot kampioen:

Wie Corey van zijn troon wil stoten, zal hier zeker goed voor moeten trainen. Corey beheerst het ‘atten’ namelijk tot in perfectie. Een hoek van 45 graden schijnt perfecte te zijn om een pilsje in de recordtijd van slechts 7 seconden naar binnen te gooien.

Bovendien zal jij meer moeten beheersen dan alleen maar het drinken. Corey heeft namelijk een uitmuntende conditie. De wereldkampioen heeft een persoonlijk record op de 1500m van 3:42 minuten. Dit komt neer op zo’n 25 kilimeter per uur. Houd in je achterhoofd dat de gemiddelde fietssnelheid ongeveer 18 kilometer per uur is.

De vorige editie heeft begin deze maand plaatsgevonden in Berlijn, dus je zal nog even moeten wachten tot volgend jaar. Dan heb je in ieder geval genoeg tijd om te trainen. Proost!