Hoe spreek je een dame aan in een vriendengroep?

Vrouwen gaan net als mannen vaak met hun vrienden op stap. Deze groepen zijn vaak loyaal en hecht, dus je hier tussen wurmen kan lastig worden. Ze kunnen je als een bedreiging zien en daardoor wegduwen. Hieronder vind je wat tips om met deze situatie om te gaan.

Verken de situatie

Ontdek eerst wat voor situatie je aantreft. Is het een vrijgezellenfeest of juist een werkborrel? Of is het juist een vriendinnengroep die al sinds de basisschool samen is? Je weet het niet, maar het kan wel grote invloed hebben. Het kan verder opvallen dat er vriendjes aanwezig zijn of dat de groep erg introvert is. Allemaal zaken om rekening mee te houden en je strategie op aan te passen.

hoe vrouw versieren in vriendinnengroep

Ga met een vriend op stap

Het zorgt voor een natuurlijk effect als je zelf ook met een vriend bent. Daardoor hoef je niet in je eentje op een groep af te stappen, wat alles een stuk makkelijker maakt. Ook is de aandacht dan niet constant op jou gericht. Kortom, een wingman is essentieel.

Stel de vriendinnengroep gerust

Het gebeurt vaak dat een groep vriendinnen wordt lastiggevallen door iemand die te opdringerig is. Zorg ervoor dat jij niet deze persoon bent. Als je merkt dat je aanwezigheid niet op prijs wordt gesteld, hou de eer dan aan jezelf en vertrek. Mocht je dezelfde groep later op de avond weer tegenkomen, zullen ze je zelfs herkennen en wellicht juist wel op jou afstappen, mochten ze toch geïnteresseerd zijn.

vriendinnengroep

Hoe dan ook, kan je ze geruststellen door middel van een vriendelijke en respectvolle houding. Ook kan een goede openingszin helpen om het ijs te breken.

Heb zelfvertrouwen en bent grappig

Als je leuk contact hebt dan kan het gebeuren dat een vriendin ingrijpt en een plagende opmerking maakt of iets anders doet om je zelfvertrouwen te breken. Zorg ervoor dat je hier gevat en met zelfvertrouwen op kunt reageren en alles komt goed, vooral als je dit op een humoristische wijze doet.

Wil jij de fijne kneepjes van de kunst van het versieren leren, maar vind je het zelf een beetje eng? Lees dan: hoe moet je flirten als je verlegen bent?