Hoe kan je flirten als je verlegen bent?

Niet weten hoe je moet flirten kan schadelijk op het gebied van daten. En flirten kan nog moeilijker lijken wanneer je een verlegen persoon bent. Maar hé, niet iedereen is een natuurlijke geboren flirter. En dat is oké. Want flirten is een vaardigheid die je kunt leren, zelfs als je verlegen of onhandig bent.

 

Houd oogcontact en leun naar de ander toe

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste voor verlegen mensen om te doen. Maar oogcontact maken is belangrijk als je een goede indruk wilt maken. Tijdens het flirten wil je oogcontact houden en naar voren leunen tijdens het gesprek. Door oogcontact te houden tijdens het praten laat je weten dat je geïnteresseerd bent en oprecht naar de ander luistert.

flirten als je verlegen bent

Glimlach

De makkelijkste tip is om gewoon te glimlachen. Mensen die veel glimlachen worden gezien als  benaderbaar en leuk om mee om te gaan. Als je iemand ziet waar je geïnteresseerd in bent, glimlach dan naar hem of haar. Je hoeft er niet veel moeite voor te doen en het kan ze aanmoedigen om eerst naar jou toe te komen.

Stel open vragen

Door vragen te stellen laat je zien dat je echt oplet en luistert. Wat heel belangrijk is, is dat je open vragen stelt. Hierdoor blijft het gesprek gaande en stopt het niet zomaar waardoor het ongemakkelijk aanvoelt. Door het stellen van de juiste vragen zullen ze zich begrepen voelen. Precies de juiste manier om indruk te maken. Wie wil er nu niet begrepen worden in een relatie?

hoe moet je flirten

Raak ze aan

Voor de duidelijkheid: dit betekent niet dat je hun hand moet vastpakken en vasthouden. Dat gaat veel te snel. Maar gewoon simpele en makkelijke lichte aanrakingen. Je kan de arm of het been van de persoon aanraken. Bijvoorbeeld als je lacht, een grappige opmerking maakt of haar aandacht wil trekken. Niet alleen voegt dit een spannende ondertoon toe zonder op de voorgrond te treden, als je het precies goed doet zal het hen aan het denken zetten. Hun gedachten met jou bezig laten houden is precies wat flirten hoort te doen.

Dus nu weet je hoe je beter kan flirten als je verlegen bent. Maar we hebben nog veel meer van dit soort tips om je te helpen. Bekijk ook de simpele tips waardoor jij aantrekkelijker wordt voor vrouwen.