Wat voor de één onschuldig is, is voor de ander reden tot paniek

Om te beginnen is het goed om je te beseffen dat iedereen anders in het leven staan. Dat geldt ook voor jaloezie in een relatie: waar de één niet zo snel op de kast te krijgen is, is de ander snel ongerust of jaloers. Dit is per persoon verschillend en je zult dus moeten dealen met de houding die jouw partner daarin aanneemt. Dat betekent dat je te maken kunt hebben met een partner die het niet fijn vindt dat jij talloze mooie vrouwen op Instagram volgt. Maar andersom kan natuurlijk ook voorkomen: je vriendin volgt ineens de knappe overbuurman of haar nieuwe mannelijke collega, en dat vind jij eigenlijk helemaal niet zo leuk. Deze situatie kan door jou heel anders worden beleefd dan door jouw vriendin. Het is daarom zeer aan te raden om hierover in gesprek te gaan, mocht het je dwars zitten.

 

Vind jij het erg dat jouw vriendin nieuwe jongens volgt op social media?

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe je tegen deze situatie aankijkt. Misschien maak je je helemaal geen zorgen over wat jouw vriendin allemaal uitspookt op Instagram – je hebt ongetwijfeld wel andere dingen aan je hoofd. Het kan ook zijn dat je hier wel degelijk iets van vindt, maar geen zin hebt om er een ding van te maken. Dat betekent waarschijnlijk dat je haar vertrouwt en er vanuit gaat dat dit niks bijzonders te betekenen heeft. Maar misschien maak je je er toch zorgen: in dat geval is het belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren. Wil je er iets mee doen of liever niet? Het kan helpen om het hier eerst met je omgeving over te hebben. Misschien heb je bijvoorbeeld wat goede vrienden die iets soortgelijks hebben meegemaakt en je gerust kunnen stellen.

vriendin volgt jongens op instagram

Praat erover met elkaar, maar maak geen verwijten

Als je het toch vervelend blijft vinden dat je vriendin nieuwe jongens volgt op Instagram, kan het fijn zijn dit te bespreken met je vriendin. Belangrijk daarbij is om haar geen verwijten te maken of anderszins laat weten dat je haar wantrouwt. Daarmee los je namelijk de kern van het probleem niet op, want die ligt waarschijnlijk bij jou. Waarom vind je het vervelend dat je vriendin andere jongens volgt op Instagram? Is dit daadwerkelijk reden tot paniek, of is het eigenlijk heel normaal en zegt het iets over jouw onzekerheid? In beide gevallen is het goed om dit bespreekbaar te maken met je partner. Waarschijnlijk kan ze de grootste zorgen gewoon bij je wegnemen door te vertellen dat er helemaal niks aan de hand is. Wees dus niet achterdochtig of vijandig richting je vriendin, maar blijf rustig en stel je kwetsbaar op.

Lees ook: is jaloezie in een relatie normaal?