Je beseft je al een tijdje dat het lichaam van je partner na een aantal jaar niet meer zoals voorheen is. Maar je weet wanneer je hierover begint dit waarschijnlijk niet positief wordt opgevat. Eén misstap en je kunt het wel schudden. Ook al heb je je beste bedoelingen ermee, gewicht blijft toch altijd een gevoelig puntje. Het is niet alleen belangrijk omdat afvallen ervoor zorgt dat ze er meer in shape uit gaat zien, maar vooral omdat het gezondheidsvoordelen kent. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je daarmee kunnen helpen.

Kies het moment zorgvuldig uit

Je hebt toch maar besloten om je geliefde te vragen iets te doen aan haar gewicht, maar je weet dat zomaar in het verkeerde keelgat kan schieten. Kies daarom héél zorgvuldig een goede plaats en timing uit. Wanneer je partner thuiskomt na een lange dag werken of prikkelbaar is, is dit de allerslechtste timing. Kies een rustig moment, zoals een zondag morgen wanneer je aan het ontbijten bent.

vriendin moet afvallen

Zorg ervoor dat je er de tijd voor neemt en heel belangrijk: breng het subtiel! “Je begint steeds meer een buikje te krijgen, moet je niet eens gaan sporten?”, is duidelijk geen subtiele zin om het gewicht aan te kaarten. Probeer het ook op jezelf te betrekken, zo geef je de ander het gevoel dat ze er niet alleen voor staan.

Neem het voortouw

Wanneer je niet helemaal tevreden bent over het lichaam van je partner bedenk je dan dat je hier zelf ook een aandeel in hebt. Het is erg gemakkelijk om tegen de ander te zeggen dat ze moeten gaan sporten of gezonder eten, maar je bent nog altijd een stelletje. Na een tijdje neem je de gewoontes van de ander over en juist hier kun je goed op inspelen. Neem je partner mee op sleeptouw en maak bijvoorbeeld een gezonde maaltijd voor jullie beiden klaar in plaats van een pizza. Of ga samen een uurtje wandelen of joggen en kijk daarna 3 afleveringen van jullie favoriete serie. Slaat de techniek aan? Begin dan na een tijdje subtiel over jullie gewicht en zeg dat je er iets tegen wilt doen. Wederom is subtiel zijn héél belangrijk.

Probeer de oorzaak van haar gewichtstoename te achterhalen

Aankomen gebeurt heel gemakkelijk, maar soms zit er meer achter dan je denkt. Ga bij jezelf na of de reden dat je geliefde aankomt niet iets te maken heeft met jezelf. Zorg ervoor dat jullie relatie goed zit voordat je überhaupt over een gevoelig onderwerp begint. Doe het met je beste intenties, uit liefde omdat je het beste voor hebt met de ander. Belangrijk is om na te gaan dat je het doet omdat je je zorgen maakt om de gezondheid van de ander en niet omdat je wilt dat de ander een topmodel is waarmee je kunt pronken. Wanneer je er zeker van bent dat het niet aan jezelf ligt, probeer dan te achterhalen of er een andere reden voor is en kijk wat je eraan kunt doen.

afvallen met sporten

Support je partner met het afvallen en sporten

Misschien is het zo dat je partner zelf al aangeeft dat ze niet tevreden is over haar gewicht zonder dat jij zelf hier over bent begonnen. Wanneer dit het geval is, geef dan geen ijskoude bevestiging door te zeggen dat het je ook al was opgevallen. Probeer je partner dan te ondersteunen en te supporten bij het afvallen. Je kunt dit doen op allerlei manieren. Ga bijvoorbeeld samen sporten, haal gezonde snacks in huis of ga op zoek naar iets waar je actief bezig bent en tegelijkertijd leuk is. Ga in ieder geval niet tegen de ander in door zelf niet actief deel te nemen aan een gezondere leefstijl. Dit zal namelijk alleen maar negatief werken en de ander het gevoel geven dat het je niet interesseert.

Heb je je partner zover gekregen om iets meer aan lichaamsbeweging te doen, maar hebben jullie nog geen manier gevonden waarop ze kan afvallen? Bekijk dan eens de manieren om vet te verbranden en wie weet zit er iets tussen waar jullie allebei plezier in hebben. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat alleen uren in de sportschool de enige oplossing is.