Samen sporten is samen blijven

Hoewel het voor sommigen wellicht niet direct als muziek in de oren klinkt om samen te gaan sporten, zitten er best wat voordelen aan. De uitspraak ”samen trainen is samen blijven” is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Toch zijn er in de praktijk maar weinig stellen die daadwerkelijk samen sporten. Tim Robards, een bekende chiropractor en tv-persoonlijkheid uit Australië, doet het wel. Hij traint samen met zijn verloofde Anna Heinrich en gelooft echt dat dit een van de redenen is waarom ze gelukkig zijn.

samen sporten MAN MAN
Foto via: Instagram Johnny Edlind

Hoe train je op een goede manier samen?

Er zitten dus een aantal uitdagingen aan het samen sporten met je partner. “Het grootste obstakel is vaak het verschil in niveau en/of doel van de twee personen”, aldus Robards. Over het algemeen wil de man zoveel mogelijk tijd in het krachthonk doorbrengen en wil de vrouw een les volgen, goede cardio oefeningen doen of wat meer lichte gewichten gebruiken. Robards heeft hiervoor een methode gecreëerd zodat deze obstakels niet langer in de weg staan. Bij deze methode gebruik je alleen je eigen lichaamsgewicht en olympische ringen. Zo kun je samen naar het park gaan en op dezelfde plek trainen en toch compleet verschillende oefeningen doen.

De voordelen maken het op zijn minst het proberen waard

Als je zelf bent overtuigd, maar je partner nog niet, dan is het belangrijk om duidelijke doelen te stellen. Het liefst gebaseerd op emotie en binnen een bepaalde tijd. Een goed voorbeeld hiervan is een huwelijk, dan lukt mensen het vaak om fit voor de dag te komen. Dit is bij uitstek een doel dat tijdsgebonden is en bovendien te maken heeft met emoties. Maar ook als je nog niet klaar bent om te gaan trouwen zijn er genoeg redenen te bedenken om samen te sporten. Het zal je speelser maken in elkaars omgeving, het verbetert je band en als je kinderen krijgt, kun je langer met ze spelen zonder moe te worden. Bovendien maak je tijdens sporten stofjes aan die ervoor zorgen dat je gelukkig wordt en kan samen sporten een reden zijn tot actie in de slaapkamer.

samen sporten MAN MAN
Foto via: Instagram Tim Robards

Aan de andere kant is ook samen dutjes doen goed voor je relatie, dus je hoeft niet altijd actief te zijn.