De loopbaan van Jakub Kiwior

Jakub Piotr Kiwior is een 22-jarige centrale verdediger uit Polen die sinds 23 januari 2023 voor Arsenal speelt. Zijn jeugdopleiding beleefde hij eerst bij het Poolse GKS Tychy, waarna een overstap naar Anderlecht volgde. Zijn profdebuut maakte hij bij het Slowaakse Železiarne Podbrezová in 2018/2019. De dag ervoor was hij 19 jaar geworden en hij speelde direct de volledige 90 minuten in een winstpartij tegen Nitra op 16 februari 2019.

Vier jaar later heeft hij een miljoenencontract getekend bij de koploper van de Premier League. Dit bereikte hij via een overstap naar MŠK Žilina in de zomer van 2019. Nadat hij daar twee jaar speelde maakte hij in de zomer van 2021 de overstap naar het Italiaanse Spezia. Daar deed hij het erg goed en daarom was hij ook te zien op het WK in Qatar. Kiwior was basisklant in alle vier de wedstrijden van zijn geboorteland.

Zie ook: Dit is de vrouw van de nieuwe Ajax-doelman Gerónimo Rulli

Wie is de vriendin van Kiwior?

Ook in het privéleven van Kiwior gaat het prima. Hij is namelijk de trotste vriend van een twerkkampioen. Op Instagram staat ze bekend als ‘Claudia Redheaded’ en in haar biografie valt te lezen dat ze verantwoordelijk is voor het bedrijf Twerk Events uit Polen, waar vrouwen workshops in twerken krijgen. Daarnaast won ze Duitse twerkcompetitie in 2017 en was ze halvefinalist van het EK Twerken in 2018. Ook heeft ze een eigen kledingmerk waar je allerlei broekjes en topjes kunt kopen die perfect passen bij twerkliefhebbers. Hieronder een aantal foto’s en check haar Instagram mocht je haar in actie willen zien (pas op: doe dit niet wanneer je manager achter je staat).