Waarom heb ik stinkende kleren na het wassen?

Niets is lekkerder dan fris ruikende kleding of na een lange dag in een schoon bed stappen. Maar het kan heel goed zijn dat je ‘schone’ handdoek of overhemd na het wassen heel erg stinkt naar schimmel of (nog erger) natte hond. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je zou de monteur kunnen bellen om je machine te repareren. Dan zal je kleding weer lekker fris ruiken. Toch zul je zien dat na een tijdje het vieze geurtje weer terugkeert. Zonde van je geld dus. Maar waar komt die nare geur nou vandaan?

Vetluis is de boosdoener voor stinkende was

De meeste mensen wassen op lage temperaturen en gebruiken alleen nog maar vloeibaar wasmiddel. Deze combinatie kan zorgen voor vetluis. Dit is geen echte luis, maar een vettig goedje dat achterblijft na het wassen. Het bestaat uit schilfers, haar en lichaamsvet met wasmiddel. Dit is makkelijk te voorkomen. Zo helpt het als je één keer in de maand een kookwas draait met een paar oude theedoeken. Gebruik in plaats van wasmiddel een vaatwastablet in de trommel. Dit zorgt ervoor dat alles weer schoon wordt aangezien de wasmachine zichzelf niet kan reinigen. Ook helpt het om vloeibaar wasmiddel af te wisselen met poederwasmiddel. Zo verdwijnt al het overgebleven wasmiddel en kan het niet meer blijven hangen.

Hierdoor stinken je kleren na het wassen?

De hoeveelheid wasmiddel is een grote fout

Iedereen wast op zijn eigen manier, maar er is wel een methode die ervoor kan zorgen dat je wasgoed gaat stinken. Een veelgemaakte fout is het gebruiken van té veel of té weinig wasmiddel. Met te veel wasmiddel is de kans groot dat het in de kleding blijft zitten en dat kan gaan stinken. Daartegenover zorgt te weinig wasmiddel ervoor dat de kleding niet goed genoeg schoongemaakt wordt. Kijk daarom goed hoeveel was je hebt en hoeveel wasmiddel je daarvoor moet gebruiken.