Vriendengroep bouwt zelf een zwembad van bierkratten

Vele handen maken licht werk, en vele biertjes maken… een zwembad. Het Eindhovens Dagblad laat via een video namelijk zien hoe een vriendengroep hard hun eigen privézwembad hebben weten te bouwen. Het unieke aan dit zwembad is het feit dat de jongens het zwembad helemaal hebben gemaakt van bierkratten. In totaal gingen er zo’n 280 bierkratjes doorheen. Dat was wel even sparen, laat één van de vrienden weten. De afgelopen vier-en-een-halve maand werd er door de jongens de nodige biertjes gedronken, maar met een doel voor ogen.


Eén van de vrienden laat weten dat ze op het idee kwamen om bierkratten te gaan sparen. Daaruit kwam het idee voort om het zwembad te bouwen. Dat gebeurde in zo’n zes weken. Eén blik op het desbetreffende zwembad van bierkratjes laat weten dat er inderdaad best wat werk aan is geweest. Het bouwwerk is namelijk groot genoeg om de gehele vriendengroep verkoeling te brengen. Aangezien de groep uit zo’n ”tien tot twaalf” jongens bestaat, hebben we het hier niet over een klein zwembadje, maar één van een flink formaat. Ook heeft de groep een glijbaan toegevoegd aan hun creatie. Het gevolg is een ervaring die niet onderdoet voor een bezoek aan een ‘echt’ zwembad.

Wil jij zelf een eigen zwembad bouwen?

Hebben jij en je vrienden ook behoefte aan verkoeling, gezelligheid en de nodige verfrissende biertjes? Dan kan het zomaar zijn dat jullie door het zien van het filmpje geïnspireerd worden om je eigen ‘bierkratzwembad’ te gaan bouwen. Je kan natuurlijk ook een voorbeeld nemen aan andere mensen die zelf zwembaden aanlegden in hun achtertuin of op een andere locatie. Check bijvoorbeeld de Nederlandse man die in anderhalve maand een zwembad bouwde. Of check, als je het niet zelf wil doen, hoe duur het is om een privézwembad te laten aanleggen.