Verschillende vormen van intimiteit

Intimiteit is je verbonden voelen met de ander, je bij iemand veilig voelen en je behoeftes en gevoelens met elkaar kunnen delen. Dit kun je doen door eens echt naar elkaar te luisteren, een arm om je partner heen te slaan of een complimentje te maken. Lees snel verder, want dit zijn vijf vormen van intimiteit die je relatie gegarandeerd (nog) beter maken, zonder dat je de slaapkamer in hoeft te duiken.

 

1. Toon affectie

Elkaar een knuffel of een kus geven is een vorm van intimiteit. Wanneer je iemand knuffelt, komt er serotonine vrij en maken je hersenen oxytocine aan. Deze hormonen geven je een goed gevoel en zorgen ervoor dat je een intieme band voelt. Kortom, een knuffeltje op zijn tijd maakt jullie band nog sterker en dat is natuurlijk wat je wil.

2. ‘Wat zie je er goed uit’

Een complimentje krijgen is altijd fijn en ook nog eens goed voor je relatie, want door elkaar complimentjes te geven creëer je verbondenheid met je partner en krijgt zij een goed gevoel van je. Zeg dus eens wat vaker dat ze er goed uit ziet of vertel haar dat je trots op haar bent. Intiemer kan bijna niet. Inspiratie nodig? Lees dan over de goede complimenten voor een vrouw.

vormen van intimiteit

3. Luister eens echt naar elkaar

Met elkaar praten en écht luisteren naar wat de ander te vertellen heeft, is ook een vorm van intiem zijn. Vooral als het over een serieus onderwerp gaat waar je partner echt mee zit. Wanneer iemand luistert naar wat je vertelt en geen afleiding zoekt maar continu oplet, is dat ook al best aantrekkelijk, toch?

4. Elkaars gezelschap is genoeg

Soms hoef je niet altijd met elkaar te praten en kan stilte juist ook heel erg intiem zijn. Kortom, elkaars gezelschap is simpelweg genoeg om de stilte te vullen en dat laat zien dat jullie band verder gaat dan woorden.

5. Vorm van intimiteit is lachen

Lachen en leuke herinneringen met elkaar kunnen delen, is ook ontzettend intiem en schept een band. Natuurlijk is het belangrijk om in jullie relatie ook over serieuze dingen te kunnen praten en zoals we hierboven al schreven echt naar elkaar te luisteren. Maar soms is het ook fijn om even die lolbroek aan te trekken en met elkaar de slappe lach te krijgen. Dit versterkt jullie band en creëert meer intimiteit.