Als je op zoek bent naar een nieuwe onderbroek, kan je nog wel eens de weg kwijtraken. Er zijn namelijk ontzettend veel modellen en materialen waar je uit kan kiezen. Dan hebben we het nog niet eens over al de verschillende kleuren en motieven. Voor de één maakt het allemaal niks uit en de ander heeft toch stiekem wel voorkeuren. Toch is het ook goed om af en toe eens wat nieuws uit te proberen want alleen dan kom je erachter wat voor jou goed zit en wat niet. Maar waarom zijn de wijde boxershorts dan eigenlijk zo fijn? Wij leggen je uit wat de voordelen zijn van het dragen van wijde boxershorts.

1. Beter voor je gezondheid

Sommige voordelen om wijde boxershorts te dragen lijken logischer dan anderen. Bij deze eerste zul je misschien ook wel vraagtekens hebben. Toch is het zo dat deze wijde boxershorts beter zijn voor je gezondheid. Het gaat hierbij voornamelijk om de manier waarop het materiaal aansluit op je lichaam. Het is namelijk zo dat voornamelijk strakke kleding, dus ook strakke onderbroeken, niet erg goed zijn voor je gezondheid. Zo werd er zelfs uit een Duits en Amerikaans onderzoek geconcludeerd dat strak zittende kleding zelfs kan zorgen voor blaasontsteking,en slechte doorbloeding, maagzuur en zelfs een verminderde vruchtbaarheid. Het is daarom beter voor je gezondheid om een losse boxer voor heren te dragen. Een wijde boxershort sluit niet direct aan op je huid waardoor er altijd ruimte is voor beweging en lucht om te ademen.

2. Het past altijd

Andere voordelen van wijde boxershorts: de manieren waarop ze zitten. Eigenlijk passen ze altijd omdat ze zich vormen naar je lichaam. Aan de bovenkant zit de elastiekenband die ervoor zorgt dat de onderbroek op z’n plek blijft zitten. Voor de rest kan de stof lekker bewegen waardoor je het ook niet snel zal voelen zitten. Natuurlijk moet je wel de juiste maat halen, maar over het algemeen passen wijde boxershorts altijd goed. Je moet misschien wel even wennen aan het feit dat het juist niet zo strak zit, maar je zult merken dat je meteen verkocht bent.

waarom wijde boxershorts dragen

3. Ontzettend veel keuze

Voor de één is het juist fijn: er is ontzettend veel keuze als het gaat om wijde boxershorts. Je kunt naast de maat ook letten op de lengte, kleur, materiaal en patronen om zo tot de juiste te komen. Het kan namelijk best zijn dat je alleen nog maar varianten van een bepaalde stof hebt geprobeerd en je dat niet prettig vindt. Kies daarom eens voor ander materiaal, dat kan namelijk al een enorm verschil maken. Zo is katoen bijvoorbeeld prettig bij boxers omdat ze goed ademen en zacht zijn, maar ook niet snel slijten en vocht opnemend zijn. Andere materialen hebben juist weer andere kwaliteiten. Let daar een keertje op bij het kopen en ervaar het verschil.

4. Nieuwe trend

Als laatste ben je een echte trendsetter als je wijde boxershorts gaat dragen. Vroeger waren deze een stuk populairder, maar ze zijn wat op de achtergrond geraakt. Toen kwamen juist de strakkere onderbroeken op de markt en daar zijn veel mannen bij gebleven. De wijde boxershort werd door velen namelijk gezien als een suffe en brave onderbroek. Toch waren er mensen die de voordelen en potentie van deze wijde boxershorts zagen en besloten er een speelse twist aan te geven. Nu zijn ze weer helemaal terug op de markt en kan jij de persoon zijn die het weer helemaal ín brengt.

Lees ook: Experts onthullen hoelang jouw onderbroeken mee horen te gaan.