Geld is geen probleem voor voetballers

Profvoetballer zijn vereist een hoop. Je moet gemotiveerd, mentaal sterk en natuurlijk fysiek fit zijn. Maar wat je ervoor terugkrijgt is het allerleukste: een hoop geld, toffe sponsordeals en je kan van je hobby je werk maken. Veel voetballers spelen aan het einde van hun carrière in een competitie met heel veel geld. Zo tekende Karim Benzema laatst nog een contract van 200 miljoen euro per jaar bij Al Ittihad in Saoedi-Arabië.  Maar hoe zit het in Nederland en België met de salarissen? 

De salarissen in de Nederlandse Eredivisie en Belgische Pro League

In Nederland en België ligt het gemiddelde salaris een stuk lager. Een bron uit 2018 meldt dat het gemiddelde salaris van een voetballer in de Eredivisie toen rond de 278 duizend euro per jaar lag. Dat terwijl salarissen van sommige spelers meer dan een paar miljoen zijn. De Eredivisie is momenteel stukken beter dan in 2018. Én geld is minder schaars bij de Nederlandse clubs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eredivisie (@eredivisie)

In België zou het salaris in 2018 rond de 346 duizend per jaar moeten zijn. Dat terwijl Simon Mignolet minder verdiend dan een van de best betaalde spelers in Nederland: Ajax-voetballer Steven Bergwijn. Mignolet is keeper bij Club Brugge, het team van de Nederlandse Noa Lang, en zal naar verluidt zo’n 4 miljoen per jaar verdienen. Wel praten we hier over de absolute topclubs van de competities. Als jij dus bij FC Volendam voetbalt, heb je geen garantie op zo een riant salaris van 4 tot 5 miljoen euro per jaar.