Hoelang gaan onderbroeken mee?

Een TikTok-gebruiker wilde mensen informeren over de ‘vervaldatum’ van ondergoed. Dit deed ze door een video te plaatsen waarin wordt benadrukt hoelang onderbroeken maximaal mee horen te gaan. Een aantal internet gebruikers waren verrast. Zo zou je om de zes tot twaalf maanden nieuwe boxershorts of slips moeten kopen. In een reactie op de video schreef iemand: “Ik heb de mijne totdat ze niet meer passen of scheuren.” Een ander voegde eraan toe: “Ik studeer en ik heb een paar uit de brugklas.” “Mijn oudste paar is 16 jaar oud”, schreef een derde. Of dat laatste nou zo hygiënisch is, dat betwijfelen we.

 

Nog te gebruiken of weggooien?

Dr. Chavone Momon-Nelson, een OB-GYN bij UPMC in Carlisle, Pennsylvania, vertelde dat er geen regel is dat je na zes maanden nieuw ondergoed moet kopen. Ze is van mening dat ondergoed normaal gesproken prima is om te blijven gebruiken zolang het wordt gewassen. Ze zegt: “Als je je ondergoed in warmer of heet water wast, verwijder je de bacteriën ervan. We moeten het verhaal veranderen over waar ze zich wel en niet prettig bij moeten voelen. Er is niets mis met een mooi nieuw paar ondergoed dat lekker zit. En ik zou niemand ontmoedigen om nieuw ondergoed te willen kopen, maar ik zou niet zeggen dat je je oude ondergoed moet weggooien.

ondergoed box

Navy

Ondergoed Box €43 Shop nu

Minstens één keer per jaar vervangen

Hoewel er inderdaad geen regel is over wanneer je je onderbroeken moet weggooien, hebben andere experts verschillende meningen. Cosmetisch arts en specialist in intieme gezondheid, Dr. Shirin Lakhani, wees erop dat ondergoed veel dode huidcellen en bacteriën kan opnemen. In gesprek met The Independent citeerde hij een onderzoek dat suggereert dat “zelfs het wassen van je ondergoed in een wasmachine niet altijd volledig de bacteriën zoals E.coli zal verwijderen.” Als gevolg hiervan raadt hij aan om je onderbroek minstens één keer per jaar te vervangen, maar hij zegt dat je dit ook vaker kan doen. Al helemaal wanneer jij je onderbroek vaak draagt voor activiteiten zoals de sportschool.

welk ondergoed vrouwen mannen

Boxers

Multipack €75 Shop nu

Het enige waar geen rekening mee gehouden is, is dat iedereen een andere hoeveelheid ondergoed heeft. Als jij bijvoorbeeld veel onderbroeken hebt, hoef je ze minder vaak te vervangen als iemand die maar twee paar heeft. Wanneer jij je onderbroek binnenstebuiten keert en afspoelt onder de kraan om de week door te komen, is het toch echt tijd om te gaan winkelen.

Om al je nieuwe onderbroeken in je kast te kunnen bewaren zou je ze moeten opvouwen. Gelukkig is er een lifehack: hoe vouw jij je onderbroeken het beste op?