Netflix brengt een nieuwe Franse film uit

Op 1 november 2023 is er een nieuwe film uitgebracht op Netflix: Voleuses (Wingwomen). Deze Franse film is gebaseerd op het stripboek ‘La Grande Odalisque’. Wat je kan verwachten? een goede mix van actie, misdaad en een heerlijke dosis humor. Wij nemen jullie verder mee in de verhaallijn.

 

De verhaallijn van Voleuses

De film gaat over twee beste vriendinnen die elkaar goed kennen, Carole (Mélanie Laurent) en Alex (Adèle Exarchopoulos). De twee beste vriendinnen zijn steengoed in diefstallen plegen en verdienen er veel aan. Eén probleem: Carole wil ermee kappen, want ze is helemaal klaar met vluchten. Voordat ze wil stoppen, neemt ze één keer laatste opdracht aan, en niet zomaar één: ze moet een schilderij stelen uit het Louvre in Parijs.

nieuwe netflix films

Dat kunnen Carole en Alex niet alleen en daarom krijgen ze hulp van een vrouwelijke top autocoureur Sam (Manon Bresch), die de dieven helpt om snel te vluchten met de auto. De twee dieven werken niet alleen met Sam, maar krijgen ook hulp van de wapenhandelaar Clarence. Alleen had Clarence ook nog wat problemen, die de missie uiteindelijk in gevaar brengen.

Check hieronder de trailer van de Netflix-film Voleuses:

 

IMDb en gevarieerde reviews van de Netflix-kijkers

Er zijn verschillende meningen over deze nieuwe Netflix-film. Zo beoordeelt IMDb de film 5.7 van de 10 sterren. En ook bij Rottentomatoes is hij ook niet heel goed, want daar geven is de film beoordeeld met 60% van de 100%. Niet heel enthousiast dus.

In het verleden is echter gebleken dat dit niet hoeft te betekenen dat het geen lekkere wegkijker is. De blik van critici is namelijk anders dan die van de ‘normale’ Netflix-kijker. Op Twitter zien we namelijk toch enorm veel positieve reacties over deze nieuwe Franse film. Wij zetten er een aantal voor jullie op een rij: