De beste Franse films en series op Netflix met IMDb-scores

We namen een kijkje op IMDb en selecteerden een aantal goede Franse films en series die je momenteel kan kijken. Zie hieronder de top 10:

 

1. Lupin

De Franse serie Lupin is een groot succes van Netflix. Lupin vertelt het verhaal van Assane Diop, gespeeld door Omar Sy, bekend van de indrukwekkende film Intouchables. Assane zijn grote inspiratiebron is Arsène Lupin, een personage gecreëerd door de schrijver Maurice Leblanc. Hij is een legende in Frankrijk, ook wel de gentleman thief genoemd. Arsène Lupin was een intelligente, hoogopgeleide inbreker die misdaden beging om andere misdaden recht te zetten. In Lupin volgen we de charmante dief Assane Diop. Hij zoekt wraak op de welgestelde familie Pellegrini. Deze lijkt namelijk verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vader.

De Franse serie Lupin krijgt van IMDb een score van een 7,5.

 

2. Dix pour cent

Dix pour cent is een Franse serie over een agentschap voor acteurs. Na een onverwachte crisis doen agenten van een bekend agentschap in Parijs hun uiterste best om hun beroemde cliënten tevreden te houden en hun bedrijf te redden. Er zijn vier seizoenen en die zijn allemaal te zien op Netflix.

Deze serie krijgt volgens IMDb een score van 8,3.

 

3. Le Chalet

Le Chalet is een serie die zich afspeelt in de Franse Alpen. De serie bestaat uit één seizoen met zes afleveringen. Vrienden zijn samen op vakantie in een afgelegen huisje in de Franse Alpen. Ze raken verstrikt in een dodelijke val als een duister geheim uit het verleden uitkomt. Door middel van flashbacks wordt duidelijk wat er zich twintig jaar geleden in het dorpje heeft afgespeeld.

Le Chalet krijgt een 7,0 van IMDb.

 

4. Plan Coeur

De serie Plan Coeur heeft drie seizoenen. Het is een comedy-webtelevisieserie en de tweede Franse serie die na Marseille voor Netflix is ​​geproduceerd. Elsa, een jongedame uit Parijs, kan haar ex maar niet vergeten. Haar beste vriendin huurt in het geheim een ​​escortjongen in om haar verder te helpen. Het plan werkt een beetje te goed. Wat nu?

Deze Franse serie krijgt volgens IMDb een score van 7,2.

 

5. La Mante

Nadat een copycat van de seriemoordenaar Jeanne dezelfde vreselijke handelingen pleegt als 25 jaar geleden, vraagt de politie haar mee te werken in het detentiecentrum. Ze zou maar op één voorwaarde willen instemmen.

De spannende Franse serie La Mante krijgt een score van 7,4 volgens IMDb.

 

6. Family Business

Family Business is een Franse serie die ook geproduceerd werd voor Netflix. De komische serie gaat over een Joodse familie die in cannabis gaat handelen. Joseph, een mislukte ondernemer, verneemt dat cannabis gelegaliseerd zal worden en besluit met de hulp van zijn familie en vrienden de koosjere slagerij van zijn vader te transformeren en de eerste marihuana-coffeeshop in Frankrijk te openen.

The Family Business krijgt van IMDb een score van 6,3.

 

7. La Forêt

In een rustig dorpje in de Ardennen wordt de zestienjarige tiener, Jennifer, vermist. Haar beste vriendinnen, Océane en Maya, denken dat ze snel weer terugkomt. De politie doet een aantal vreemde ontdekkingen. La Forêt heeft één seizoen.

Deze miniserie heeft een score van 7,2 op IMDb.

 

8. Balle Perdue

De film Balle Perdue gaat over een van moord verdachte, geniale automonteur met een crimineel verleden. Hij moet een verdwenen auto zien te vinden waarin het bewijs van zijn onschuld ligt. Monteur Lino is bezeten van pick-up trucks, maar wanneer hij het aan de stok krijgt met agenten die een vals spelletje spelen, krijgt hij een aanbod dat hij niet kan weigeren. Hij moet zijn passie in hun dienst stellen om de gevangenis te vermijden.

De Franse film krijgt een 6,2 van IMDb.

 

9. CAÏD (Dealer)

Videoclipregisseur Franck infiltreert een ruige buurt in Zuid-Frankrijk om Tony te filmen, de leider van een drugsbende die wil doorbreken in de wereld van rapmuziek. Door zijn camera te gebruiken om het verborgen, ware gezicht van de drugshandel te onthullen, raakt Franck verstrikt in een bloedige bendeoorlog. De serie Caïd, wat dealer in het Nederlands betekent, heeft één seizoen op Netflix.

De Franse serie Caïd krijgt volges IMDb een score van 6,2.

 

10. Demain Tout Commence

Demain tout commence is een drama/komedie serie. Het leven van de zorgeloze Samuel verandert plotseling wanneer een vroegere vlam hem vertelt dat hij de vader van haar dochter is en ze de baby bij hem achterlaat. Samuel wordt gespeeld door de bekende acteur Omar Sy. Ben je op zoek naar een tranentrekker? Dan is dit dé film.

De Franse drama/komedie serie Demain tout commence krijgt een score van 7,4 volgens IMDb.