Het Hannibal Lecter-dieet van Erling Braut Haaland

De Noorse spits Erling Braut Haaland is een echte wereldspits bij zijn club Manchester City. De 22-jarige voetballer is ongekend snel en heeft een enorm sterk en indrukwekkend lichaam. Je zou hem wel een beast kunnen noemen.

Naast dat hij aan de lopende band scoort is de voetballer volgens Forbes ook nog één van de best betaalde voetballers van 2022. In zijn documentaire op Viaplay vertelde Haaland het volgende over zijn bijzondere dieet: “Kwaliteitsvoeding die lokaal geproduceerd wordt, is voor mij het belangrijkste. Er wordt gezegd dat vlees slecht voor je is… maar dan stel ik de vraag: welk vlees? Het vlees dat je bij McDonald’s krijgt of dat van de plaatselijke koe die gras eet? Ik eet het hart en de lever. Andere mensen eten dit niet maar ik wil mijn lichaam zo goed mogelijk verzorgen.” Hierdoor wordt Haaland in de media vergeleken met kannibaal Hannibal Lecterm, de psychopaat in een serie van romans van Thomas Harris.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

Veel meer dan een dieet

Het eten van organen zoals het hart en de lever is helemaal niet zo gek. Ze zijn rijk aan vitamine B, ijzer, fosfor, koper en magnesium. Voedingsdeskundige Ralph Moorman zegt dat het bijzonder voedzaam is: “Ik denk dat meneer Haaland enorm geïnspireerd is door natuurlijk leven. Dieren en oervolken eten in de natuur juist de organen. Terwijl wij juist spieren opeten. Het is een beetje apart.”

Ook zegt Ralph Moorman dat het veel meer is dan een dieet. Zo filtreert de voetballer ook zijn water. Daarnaast begint hij zijn dag met het kijken naar de zon. Dit zou namelijk goed zijn voor je biologische ritme. ’s Avonds draagt hij een speciale bril die blauw licht filtert om zo goed mogelijk te slapen. Als laatste neemt de topscoorder ijsbaden om zijn lichaam alert te houden. In totaal eet hij zo’n 6.000 kcal per dag! Hij doet er dus alles – maar ook echt alles – aan om fit te blijven.