Wie zijn de best betaalde voetballers van 2022?

De jaren beginnen langzaam te tellen bij Cristiano Ronaldo en Lionel Messi en met Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland staan er twee toppers klaar om ze te vervangen. De volledige top tien van best betaalde voetballers van 2022 zie je hieronder:

#1 Kylian Mbappé

Voetbal: 112,6 miljoen euro. Buiten het veld: 18,4 miljoen euro. Totaal: 131 miljoen euro.

Real Madrid wilde er alles aan doen om Mbappé in het maagdelijk wit te laten spelen, maar uiteindelijk was Paris Saint-Germain ze te slim af. Daarvoor moest de clubleiding wel een astronomisch bedrag aftikken: 112,6 miljoen euro. Daarnaast verdient Mbappé 18,4 miljoen euro via reclames en sponsordeals.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

#2 Lionel Messi 

Voetbal: 66,5 miljoen euro. Buiten het veld: 56,3 miljoen euro. Totaal: 122,6 miljoen euro.

Dat het salaris van Mbappé absurd hoog ligt, bewijst het het contract van Lionel Messi want de Argentijn verdient ongeveer de helft van zijn collega-aanvaller. Gelukkig compenseert hij dat met een hoog bedrag buiten het veld waardoor het in totaal niet zo heel veel scheelt.

#3 Cristiano Ronaldo

Voetbal: 41 miljoen euro Buiten het veld: 61,4 miljoen euro. Totaal: 102,4 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo is fotogeniek en daardoor zeer gewild bij grote merken. Hierdoor is hij de enige speler in deze lijst die meer verdient met werkzaamheden buiten het veld dan in het veld. Toch is de 41 miljoen euro die Manchester United hem jaarlijks overmaakt ook geen peulenschil.

#4 Neymar Jr.

Voetbal: 56,3 miljoen euro. Buiten het veld: 32,8 miljoen euro. Totaal: 89,1 miljoen euro.

In de top vijf staan maar liefst drie spelers van Paris Saint-Germain. Gesteund door de steenrijke eigenaar uit Qatar kan de flegmatieke buitenspeler jaarlijks 56,3 miljoen euro bijschrijven, en dat is slechts wat PSG hem betaalt want buiten het veld verdient hij nog meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

#5 Mohamed Salah

Voetbal: 35,8 miljoen euro. Buiten het veld: 18,4 miljoen euro. Totaal: 54,2 miljoen euro.

De topspeler van Liverpool en samen met Sadio Mané de grootste voetballer uit Afrika. Dat levert de linksbenige Egyptenaar zo’n 54,2 miljoen euro per jaar op.

#6 Erling Haaland

Voetbal: 35,8 miljoen euro. Buiten het veld: 4,1 miljoen euro. Totaal: 39 miljoen euro.

Erling Haaland schiet record na record uit de boeken de laatste tijd, maar zijn salaris valt nog wel mee. Dit komt met name omdat hij ‘slechts’ vier miljoen euro buiten het veld verdient.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

#7 Robert Lewandowski

Voetbal: 27,6 miljoen euro. Buiten het veld: 8,2 miljoen euro. Totaal: 35,8 miljoen euro

Lewandowski is waarschijnlijk de beroemdste Pool ter wereld en dat levert hem heel veel advertentie-inkomsten op. Ook maakte hij deze zomer een lucratieve transfer naar FC Barcelona.

#8 Eden Hazard

Voetbal: 27,6 miljoen euro. Buiten het veld: 4,1 miljoen euro. Totaal: 31,7 miljoen euro.

Sinds zijn overstap naar Real Madrid gaat het niet zo goed meer met de voetballoopbaan van Eden Hazard. Toch heeft hij niets te klagen over zijn bankrekening want hij krijgt maandelijks 31,7 miljoen euro overgemaakt.

#9 Andrés Iniesta

Voetbal: 25,6 miljoen euro. Buiten het veld: 5,1 miljoen euro. Totaal: 30,7 miljoen euro.

‘Huh, Andrés Iniesta, die is toch aan het afbouwen in Japan?’, horen we je denken. Echter harkt de 38-jarige Spanjaard nog steeds bakken met geld binnen. Dit komt omdat hij heel veel geld buiten het veld verdient via allerlei reclamedeals. Allerlei Japanse merken hebben daarom meebetaald aan zijn salaris bij Vissel Kobe.

#10 Kevin De Bruyne

Voetbal: 25,6 miljoen euro Buiten het veld: 4,1 miljoen euro. Totaal: 29,1 miljoen euro.

De beste Belgische voetballer van het moment (en misschien wel aller tijden) kan ook niet in deze lijst ontbreken. Krijgt jaarlijks 25,6 miljoen overgemaakt van Sheik Mansour en verdient ook nog 4,1 miljoen euro buiten het veld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)