Wie is Lotta Klemming?

Lotta Klemming is de vriendin van journalist en presentator Sander Schimmelpenninck. De Zweedse schoonheid woont in Gothenburg, een stad in het Zuid-Westen van het land. Niet bepaald om de hoek, dus. Ze heeft ook nog eens een bijzonder beroep: oestervisser. Lotta Klemming werkt in het familiebedrijf Klemming Ostron – wat Klemming’s Oesters betekent – en is zelfs de enige vrouwelijk Zweedse oesterduiker.

Een tijd lang werkte ze in de mode-industrie, maar dat beviel niet zo. Ze lijkt nu in ieder geval haar passie gevonden te hebben. Ze schreef zelfs een boek over wildgeplukte oesters (‘Vildplockade ostron’) in het Zweeds.

De stoere brunette mag er zeker zijn. Lotta post ook foto’s van zichzelf op de Instagram van het bedrijf. 

Sander Schimmelpenninck & Lotta Klemming

Sander Schimmelpenninck en Lotta Klemming kennen elkaar al sinds 2015. Schimmelpenninck heeft nog altijd verplichtingen in Nederland voor onder andere de Zelfspotcast en de programma’s die hij presenteert en Lotta heeft haar bedrijf in Zweden. Daarom reist Sander regelmatig heen en weer tussen Amsterdam – waar hij net een nieuw optrekje heeft gekocht – en Gothenburg. Soms komt Lotta ook naar Nederland. Vorig jaar kocht Schimmelpenninck een huis in Gothenburg, maar hij gaf toen al aan dat het waarschijnlijk redelijk fifty-fifty zou blijven tussen Nederland en Zweden.

In 2020 vertelde hij aan Linda.nl dat de lange-afstandsrelatie het stel eigenlijk prima afgaat. “Zij wil gewoon haar eigen ding. Zij wil haar eigen leven en daarom is een langeafstandsrelatie met haar ook helemaal geen opgave, want voor haar is elkaar tien dagen in de maand zien genoeg. En voor mij eigenlijk ook wel,” zei hij over hun relatie. Dat lijkt dus een echte match made in heaven. Waar het stel uiteindelijk eindigt, is nog even afwachten, maar het heen en weer reizen werkt dus voor de twee.

Zo nu en dan plaatst Sander een foto van hen twee op Instagram, zoals deze post waarin hij grapt over een inburgeringscursus in Zweden. Zie hieronder een aantal foto’s: