Lotta Klemming is de enige vrouwelijke Zweedse oesterduiker

Lotta Klemming is de vriendin van journalist en presentator Sander Schimmelpenninck. De Zweedse schoonheid woont in Gothenburg, een stad in het Zuid-Westen van het land. Niet bepaald om de hoek, dus. Ze heeft ook nog eens een bijzonder beroep: oestervisser. Lotta Klemming werkt in het familiebedrijf Klemming Ostron – wat Klemming’s Oesters betekent – en is zelfs de enige vrouwelijk Zweedse oesterduiker.

Een tijd lang werkte ze in de mode-industrie, maar dat beviel niet zo. Ze lijkt nu in ieder geval haar passie gevonden te hebben. De vriendin van Sander Schimmelpenninck schreef zelfs een boek over wildgeplukte oesters (‘Vildplockade ostron’) in het Zweeds.

De stoere brunette mag er zeker zijn. Lotta post ook foto’s van zichzelf op de Instagram van het bedrijf.¬†

De relatie van Sander Schimmelpenninck en zijn vriendin

Sander Schimmelpenninck en zijn vriendin Lotta Klemming kennen elkaar al sinds 2015. Schimmelpenninck heeft nog altijd verplichtingen in Nederland voor onder andere de Zelfspotcast en de programma’s die hij presenteert en Lotta heeft haar bedrijf in Zweden. Daarom reist Sander regelmatig heen en weer tussen Amsterdam – waar hij net dit appartement van Sander Schimmelpenninck¬†heeft gekocht – en Gothenburg. Soms komt Lotta ook naar Nederland. Vorig jaar kocht Schimmelpenninck een huis in Gothenburg, maar hij gaf toen al aan dat het waarschijnlijk redelijk fifty-fifty zou blijven tussen Nederland en Zweden.

In 2020 vertelde Sander aan Linda.nl dat de langeafstandsrelatie het stel eigenlijk prima afgaat. “Zij wil gewoon haar eigen ding. Zij wil haar eigen leven en daarom is een langeafstandsrelatie met haar ook helemaal geen opgave, want voor haar is elkaar tien dagen in de maand zien genoeg. En voor mij eigenlijk ook wel,” zei hij over hun relatie. Dat lijkt dus een echte match made in heaven. Waar het stel uiteindelijk eindigt, is nog even afwachten, maar het heen-en-weer reizen werkt dus voor de twee.

Zo nu en dan plaatst Sander een foto van hen twee op Instagram, zoals deze post waarin hij grapt over een inburgeringscursus in Zweden.

Instagram & leeftijd Lotta Klemming

Tot slot behandelen we nog even de leeftijd en Instagram van Lotta Klemming. De Zweedse dame en Sander Schimmelpenninck schelen zo’n vijf jaar. Lotta Klemming heeft namelijk de leeftijd van 34 jaar.

Mocht je meer foto’s van de vriendin van Sander Schimmelpenninck willen zien, moet je Lotta Klemming volgen op Instagram. Zonder op de volgknop te drukken gaan alle foto’s aan je voorbij; ze heeft namelijk haar account @lottaklemming afgeschermd.