Sander Schimmelpenninck koopt een Amsterdams grachtenpand

Sander Schimmelpenninck was hoofdredacteur van de Quote van 2016 tot en met 2020 en is onder andere bedenker en presentator van de podcast de Zelfspodcast. Ook presenteert hij het VPRO-programma Sander en de kloof. Het programma gaat over de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk in Nederland. Zelf is Schimmelpenninck van adellijke afkomst, maar gaf in 2020 wel aan dat hij waarschijnlijk nooit zo rijk zal worden als de personen die altijd in de Quote 500 staan. Toen hij nog als hoofdredacteur werkte, had hij wel een jaarlijks salaris van 100.000 euro. Hoe dan ook heeft de journalist en presentator nu een nieuw appartement in Amsterdam op de kop getikt.

 

Sanders nieuwe optrekje is gelegen aan de Amsterdamse grachten en is met een oppervlak van 107 vierkante meter een prima plek om te wonen. Door een open verbinding tussen de keuken en de woonkamer oogt het appartement ruim. De ramen aan de voorkant zijn in totaal maar liefst zeven meter breed. Daardoor is er niet alleen voor een mooi uitzicht op de gracht, maar ook voor meer dan genoeg licht in het appartement.

De keuken is felrood en is ruim genoeg om een eettafel kwijt te kunnen en nog steeds met gemak te kunnen koken. In het appartement is naast de keuken en woonkamer ook nog een slaapkamer en badkamer te vinden. De slaapkamer is aan de achterkant van het appartement en heeft twee ramen die uitkijken op de binnenplaats. Om in de slaapkamer te komen ga je door twee grote openslaande deuren.

Wat kostte dit luxe grachtenpand in Amsterdam?

Sander Schimmelpenninck telde 760.000 euro neer voor het Amsterdamse appartement. Dat was 10.000 euro over de vraagprijs.  Zie hieronder nog wat foto’s:

sander schimmelpenninck

sander schimmelpenninck appartement amsterdam