Voetballers die een rol in films speelden

Van de doorsnee voetballer verwacht je het niet, maar soms zit een carrière op het witte doek er voor sommige wel in. Althans: een hele carriére? Vaak blijft het bij één of twee korte verschijningen. Toch blijft het leuk om voetballers in films voorbij te zien komen. Dit zijn vijf voetballers en de bijbehorende rollen die zij speelden.

1. David Beckham in King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword is een film van de Britse regisseur Guy Ritchie. Ritchie is niet de enige Brit die aan de film verbonden is, want David Beckham speelt er een kleine maar belangrijke rol in. Hij roept Arthur (gespeeld door Charlie Hunnam) op om te proberen het zwaard Excalibur uit de steen te trekken.

 

2. Noa Lang in Ferry

Ferry de film blijft toch één van onze favoriete Netflix films van de afgelopen tijden. Dat komt vooral door Frank Lammers en Elise Schaap, maar wist je dat Noa Lang ook bij Ferry betrokken is? Wie weet wordt hij wel één van de voetballers die de films op een gegeven moment inruilt voor zijn voetbalschoenen. Goed, het ging om een reclame teaser voor de film, maar toch mag deze scène niet ontbreken.

 

3. Frank de Boer in Ferry

Net als Noa Lang speelt Frank de Boer niet écht in Ferry. Tegelijkertijd is de scène tussen de voetbalcoach en Ferry ook té geniaal om hier niet tussen te plaatsen. Ferry is boos en wil van de Boer weten hoeveel PSV’ers hij in zijn team opneemt. Een achtervolging is het gevolg. Wie had dat gedacht, dat Frank de Boer ook onder het rijtje van voetballers in films kan worden geplaatst.

 

4. Zinédine Zidane – Asterix & Obelix

Zinédine Zidane kennen we natuurlijk – naast als een van de beste Franse voetballers ooit – allemaal als ‘de voetballer van die ene kopstoot’. Dat is niet het enige waar je de Fransman van kunt kennen. Althans, je moet er maar net op letten. In Asterix & Obelix speelt de voetballer een rol, maar met zijn pruik en kostuum is hij zo onherkenbaar dat je hem haast over het hoofd ziet.

 

5. Vinnie Jones – Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Zijn er dan helemaal geen voetballers die in goede en meerdere films spelen? Jawel. Vinnie Jones is daar één van. Hij was onder andere te zien in Lock, Stock and Two Smoking Barrels van Guy Ritchie. Ook kan je hem kennen van Snatch en heeft de voetballer/acteur nog veel nieuwe rollen op de planning staan.