Wat is een Pale Ale biertje?

Pale betekent letterlijk vertaald “bleek”. Mensen zien bleek als ze ziek zijn of worden lijkbleek als ze ergens op betrapt worden. Maar met dit biertje willen wij wel betrapt worden! Deze biertjes zijn een stuk minder zwaar dan de grote broer, de IPA-biertjes. Een zachtere smaak en een heerlijk sociaal biertje.

 

Dutch Bargain Imperial Pale Ale 10%

Dutch Bargain Imperial Pale Ale is een heerlijk stevig bier met 10% alcohol. Geen biertje om dus zo even achterover te gieten. Het is redelijk complex van smaak, maar dat maakt het juist zo interessant. Gebrouwen in eigen land, dus zeker een aanrader om eens te proberen.

Fightstreet ’n Diquen Achterhoek Pale Ale 6,4%

Ben je op zoek naar een echt bijzonder Pale Ale bier, ga dan voor dit product uit de Achterhoek. De hop knalt eruit en als we eerlijk zijn vinden we dat helemaal niet erg. In de achterhoek is het een populair biertje, dus laten wij daar ook maar eens gebruik van maken.

Pale Ale bier

Baladin Rock ’n Roll 7,5%

Hoe zorg je ervoor dat een biertje het karakter van Rock ā€˜nā€™ Roll weergeeft? Nou gewoon door gehalve gist en hop er ook wat peper aan toe te voegen. Kortom, het is een bier met een flinke bite.

Poesiat & Kater Muuke 5,7%

Eigenlijk is dit het bier wat heel Amsterdam zou moeten omarmen. Geloof het of niet, maar hier zit dus echt gras uit de Johan Cruijff ArenA in verwerkt. De verschillende hopsoorten zorgen daarnaast voor een bijna verslavende smaak. Lekker bitter en goed weg te drinken.

Pale Ale

Hopito Brooklyn 5%

Nu zijn we veel gewend als het gaat om de namen van een IPA-bier, maar deze kwamen we nog niet eerder tegen. De Poolse brouwerij heeft een bijzondere kijk op de kunst van het bier maken en dat proef je duidelijk! Lekker fruitig met tonen van mango en grapefruit. Proost