10 lekkere IPA bieren

Eerder schreven we al over de 10 lekkerste blond bieren, maar om je alvast een goede start te geven, stellen we de tien lekkerste IPA biertjes van dit moment aan je voor.

 

1. Vedett Session IPA – 2.7%

Vedett Session IPA is een laag alcoholische IPA bier. Met slechts 2.7% alcohol weet de Belgische brouwer ook de Nederlandse liefhebber aan zich te binden. Het goudkleurige, licht troebele bier heeft een heerlijk volle smaak met tonen van citrus en dennenhars. Het lichte zuurtje blijft lekker in de mond hangen. Ideaal voor de zomer.

2. Jopen Hop Zij Met Ons – 6.0%

IPA bieren staan bekend om hun vrolijke namen en de jongens van Jopen spelen daar handig op in. Hop Zij Met Ons is glutenvrij en is gebrouwen op basis van een bijzondere hopsoort, Mosaïc. Een lekker fruitig biertje met wat tropisch fruit is het resultaat.

3. Oedipus Pais Tropical – 4.3%

Pais Tropical van Oedipus is ook een verrassend lekker IPA bier met een semi-laag alcoholpercentage (4.3%). De volle smaak wordt aangevuld met een fruitige body. Erg lekker voor een minder ervarene bierdrinker.

4. Lowlander IPA

Lowlander IPA is bijzonder aangenaam van smaak. De India Pale Ale heeft dankzij de rijke hoeveelheid hop in het brouwproces een aangename diepgang gekregen. Geen biertje om zo even achterover te slaan. Ook bijzonder: je proeft lichte tonen van koriander en witte thee.

5. Het Uiltje Bird of Prey – 5.8%

Bird of Prey is net zo karaktervol als de Lowlander IPA, maar wel met een geheel eigen karakter. Deze India Pale Ale is dankzij het tropisch fruit bijzonder smaakvol en is een van de populairste bieren van de Haarlemse bierbrouwer. Het enige nadeel is dat je er aan een waarschijnlijk niet genoeg hebt.

6. Brewdog Punk IPA – 5.4%

Bij de naam ‘punk’ zal je wellicht aan alles denken behalve aan bier. Dat gaan we mooi corrigeren. Deze Punk IPA van Brewdog is namelijk allesbehalve doorsnee. Dat begint al bij het productieproces. Gigantische hoeveelheden hop staan aan de basis van dit bijzondere biertje en dat proef je! Flinke hoeveelheden fruittonen stromen je mond binnen en laten je genieten van echt bier.

7. Het Uiltje Me, Myself and IPA – 7.0%

Nog een stevige en krachtige IPA die niet in deze lijst mag ontbreken. Me Myself and IPA is een stevige IPA, boordevol fruit en hop. Dat kan even wennen zijn, maar na een paar slokken wil je niks anders meer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Uiltje Brewing Co (@uiltjebrewing.co)

8. TUKR. – 5.0%

TUKR is net even anders dan de meeste IPA’s. Allereerst is er die opvallende dieprode kleur en de stevige bite. Laat je dat overigens niet weerhouden om er uitgebreid van te genieten tijdens een tijdens of tijdens een BBQ met vrienden.

9. Stone Brewing IPA – 6.9%

Zonder goede hop geen bier. Dat klinkt logisch, maar dat wil niet zeggen dat je zomaar elke hopsoort kunt gebruiken. Voor de Stone Brewing IPA is daarom gekozen voor hop van de Amerikaanse Westcoast. Dat leidt tot een stevig IPA-bier met een geheel eigen karakter. Volgens de brouwer is het dan ook niet de vraag of dit lekker is of niet. Als het je niet bevalt, dan ligt het namelijk niet aan het bier.

10. Jopen Mooie Nel

Jopen kennen we ondertussen van de ‘Hop Zij Met Ons’, maar ze produceren meer. Mooie Nel is net even anders. Ooit uitgeroepen tot ‘Beste Bier van Nederland’ is Mooie Nel een stevige IPA met een indrukwekkende balans. Fris, fruitig en een tikkeltje bitter. Ben je op zoek naar een blond biertje met karakter, dan heb je die nu gevonden.