The Crown seizoen 5 op Netflix

Ook al heb je hem wellicht (nog) niet gezien, de kans is groot dat je in elk geval wel hebt gehoord van The Crown. Het veelbewogen leven van Queen Elizabeth, de Engelse koningin die nu al 69 jaar koningin is, wordt hierin uitgelicht. De eerste seizoenen focusten zich op het begin van haar tijd als koningin. Inmiddels zijn we bij seizoen 5 van The Crown aangekomen. Het duurt nog even voor we het seizoen zien, maar weten al wel het een en het ander.

Elk seizoen focust op een speciale periode uit de geschiedenis. Voor het nieuwe seizoen staat de jaren ’90 centraal. Dat betekent dat we onder andere zullen zien hoe Prinses Diana en Prins Charles scheiden van elkaar. Ook Diana’s dood (in 1997) is onderdeel van het seizoen. Ook andere leden van het Britse Koningshuis scheidden in die jaren. Harry en William groeien op en de koningin krijgt met nieuwe (moderne) uitdagingen te maken.

The Crown

De cast van seizoen 5 van The Crown 

Om de zoveel seizoenen verandert de cast van de serie. Logisch, want de personen worden ouder en kunnen niet langer met make-up en kostuums worden verouderd. Queen Elizabeth zal worden gespeeld door Imelda Staunton. Je kunt haar kennen als Professor Umbridge uit Harry Potter. Prins Philip wordt gespeeld door Jonathan Pryce (de ‘High Sparrow’ uit Game of Thrones). Dominic West speelt Prins Charles en Prinses Diana wordt gespeeld door Elizabeth Debicki.

Wat is de releasedatum van het nieuwe seizoen?

Het liefst kijken we seizoen 5 van The Crown vandaag nog. De serie, met een IMDb-score van een 8.7, is nou eenmaal één van de sterkste Netflix series. Naar alle verwachting zullen we nog even geduld moeten hebben. De opnames staan gepland voor juli. Dat betekent dat we de nieuwe afleveringen op z’n vroegst in 2022 kunnen verwachten. Met Stranger Things seizoen 4 ook nog op de planning, hebben we nog genoeg om naar uit te kijken.