Hopelijk mogen de terrassen snel weer open want we kunnen ondertussen niet meer wachten om weer heerlijk in de zon te zitten en ouderwets te genieten. Voor het zover is kan je natuurlijk ook buiten gaan zitten met wat blond bier dat je uit de supermarkt, slijterij of hebt gehaald. Dit zijn dan onze aanraders van lekkere blond bieren. Wist je overigens dat bier allerlei gezondheidsvoordelen heeft?

1. De Brabandere Kwaremont Blond

Met als slogan “het bier gebrouwen voor elke fietser” is dit Brabantse biertje perfect na een lange fietstocht door de provincie.

2. La Trappe Blond

La Trappe levert altijd vakmanschap af en kan daarom zeker niet ontbreken in deze lijst. Hun blond bier bevat fruitige aroma’s en een subtiel bittere afdronk. Een biertje van topkwaliteit.

Lekkere-blondbieren-La-Trappe-Blond (1) (1)

3. Archel Blond

Wie graag blond bier drinkt met een hoog alcoholpercentage kan niet misgaan met Archel Blond. Het bevat namelijk een alcoholpercentage van maar liefst 8% en geeft dus een stevige buzz.

4. Grolsch Klassieke Blond

Met zijn klassieke beugelfles heeft Grolsch nu ook een blond bier op de markt gebracht. Bevat een speciaal hop en heeft het een lekkere zoete smaak met een bittere afdronk. Met zijn grote fles ben je bovendien een hele poos zoet.

Lekkere-blondbieren-Grolsch-Klassieke-Blond (1)

5. D’achouffe La Chouffe

Met een flesje dat ook wel iets weg heeft van een frisdrankfles drinkt dit blond bier heerlijk weg. Het bier afkomstig uit de Ardennen moet iedereen een keer geprobeerd hebben. De naam komt je van wel bekend voor, want het is dan ook een populair biertje in Nederland.

la-chouffe_0

6. St. Feullien Grand Cru

Dit speciaalbier is vrij onbekend, maar van hoge kwaliteit. Heeft met zijn hoge gehalte aan hop een intense smaak.

Lekkere-blondbieren-St.-Feullien-Grand-Cru-762x800

7. Brugse Zot

In België is bier brouwen een ware volkssport. Ook dit blond bier is dan ook van hoge kwaliteit. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten mag je deze niet missen.

 

lekker-blond-bier-300x300

8. De Grieze Lull’s Blond

Heeft een beetje een aparte naam, maar de Grieze Lull’s Blond smaakt er absoluut niet minder om. Deze brouwerij uit Lull pakte dan ook de derde prijs tijdens de London Beer Competition in 2019. Dat betekent: genieten!

Lekkere-blondbieren-De-Grieze-Lull’s-Blond-567x800 (1)

9. Gerardus Blond

Een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar het onderhouden van een klooster. Met zijn unieke kruidige smaakaanzet mag je dit biertje niet missen.

Lekkere-blindbieren-Gerardus-Blond-800x800 (1)

10. Texels Blond

Als laatste op deze lijst van lekkere blond bieren staat Texels Blond. Met een alcoholpercentage van slechts 5% is dit een zeer toegankelijk biertje dat lekker wegdrinkt. Gebrouwen op ons grootste waddeneiland een een erg kenmerkende speler tussen alle biertjes. Proost mannen!

Lekkere-blondbieren-Texels-Blond