Welke voedingsmiddelen helpen bij spiergroei?

Het is algemeen bekend dat je zowel moet trainen als je voedingspatroon een boost moet geven om écht gespierd en gezond te worden. Er zijn dan ook veel verschillende voedingsmiddelen die helpen bij spiergroei. Schuif dus tóch even die zak chips of die hamburger aan de kant en grijp in het vervolg eens (wat vaker) naar deze voedingsmiddelen.

1. Eieren

Eiwitten zijn goed om jouw spieren te voeden en wat is nou de perfecte manier om eiwitten binnen te krijgen? Inderdaad, door eieren te eten. Zeker de combinatie van eiwit met eigeel, dus een geheel ei, zorgt ervoor dat jij genoeg belangrijke stoffen binnenkrijgt.

2. Noten

Denk jij aan lekkere snacks voor bij de film of op het terras, dan zul je eerder aan lekkere worst, chips en bitterballen denken. Toch zijn het vooral de noten die je erg goed kunnen helpen om je spieren te voeden. Je vindt in noten onder andere veel vezels, eiwit en ijzer. Je kunt noten zien als gezonde vetten, die helpen om jouw spieren te trainen en je lichaam een gezonde boost te geven.

3. Zalm

Velen leggen het liefst een kipkluifje of hamburger op hun bord, maar vooral zalm is gezond voor je. Dat komt doordat er onder andere omega 3 en veel eiwitten in zitten. De perfecte manier dus om jouw spieren te voeden en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

voeding goed voor spiergroei zalm

4. Bruin brood met pindakaas of jam

In bruin brood zitten onder andere joolhydraten en vezels, naast eiwitten, vitamines en mineralen. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat je veel energie krijgt en je spieren goed worden onderhouden. Kies voor beleg zoals jam of pindakaas om zo de juiste stoffen binnen te krijgen voor spiergroei.

5. Schaaldieren

Een oester, maar ook mosselen en bijvoorbeeld garnalen; schaaldieren zijn een goede (en doorgaans lekkere) manier om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen zonder dat je gelijk ook veel (overbodige) kilocalorieën binnenkrijgt.

Twijfel jij nog over een bepaald product? Check dan onze lijst met 6 ongezonde voedingsmiddelen.