Jones schat dat hij er ruim 3 maanden in heeft gestoken – wat neerkomt op zo’n 1.000 uur aan ambacht. Hij heeft de vliegtuigmotor omgebouwd zodat hij, zijn vrouw en twee zonen kunnen kamperen in een uiterst unieke manier. Maak kennis met de ‘VC10 Caravan Pod’.

Features van de vliegtuigmotor-caravan

Jones vertelde Business Insider dat hij eerder als technicus voor de Royal Air Force werkte. Hij heeft de vliegtuigmotor-caravan voorzien van twee deuren plus een dakraam. Je kan er met 4 man slapen, wordt wel een beetje proppen waarschijnlijk. Er zit een minimalistische keuken in en een soort keukentafel met bank. En je kunt nog zowat bijna de hele zijkant openklappen om het als een soort overdekt terras te gebruiken. Het zal ongetwijfeld veel aandacht trekken op de snelweg. Of welke weg dan ook. Dankzij COVID-19 heeft hij nog niet de kans gehad om echt van zijn creatie te genieten, maar dat zal snel veranderen wanneer er dusdanige versoepelingen komen. En hopelijk is dat snel, voor iedereen.

Schermafbeelding 2020-07-17 om 12.00.10 Schermafbeelding 2020-07-17 om 13.06.34

Wordt vervolgd

Ook al ziet het er al ongelofelijk vet uit, Jones legt er nog steeds de laatste hand aan. Hij is van plan om de buitenkant helemaal over te schilderen zodat het lijkt op de originele jet. Met een witte verflaag aan de bovenkant en grijs aan de onderkant, met een blauwe lijn door het midden.

camper
Steve Jones

Veel intresse in de caravan

De omgebouwde caravan heeft veel interesse gewekt én zo ook heel wat mensen die ‘m wel zouden willen over kopen. Er zijn mensen die er $31.477 (€27.548) voor hebben geboden. Desondanks dat de caravan veel potentiële kopers heeft vergaard, is de beste man hem niet van plan in de nabije toekomst weg te doen. Zeker de eerste paar jaren niet. Dus wil je een unieke caravan achter je aanhanger laten bungelen, maar heb je geen zin om er zoveel tijd aan te besteden, is dit je kans.