Hoe kan je vlekken uit je schoenen krijgen?

Dus wil jij jouw schoenen poetsen en ervoor zorgen dat jij die vieze vlekken uit je witte sneakers krijgt? Probeer dan eens een van de onderstaande tips.

1. Gebruik een milde shampoo

Wanneer je je sneakers weer die cleane look wil geven, dan kun je een milde shampoo gebruiken. Dit is geschikt voor de heftigste vlekken. Pak een tandenborstel en wat shampoo, ga wat schrobben en ze worden weer clean.

2. Gebruik bakpoeder

Je hebt slechts bakpoeder en wasmiddel nodig. De kans is dus groot dat je niet eens meer naar de winkel hoeft voor deze manier. Roer de twee door elkaar tot er een goedje ontstaat. Pak een tandenborstel en wrijf het in de sneakers. Maak cirkelvormige bewegingen en laat het in de schoenen trekken. De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

witte sneakers vlekken verwijderen

3. Gebruik bleekmiddel om je schoenzool te poetsen

Heb jij vooral problemen met het wit houden van de randen van je zool? Dan kan dit worden opgelost met wattenstaafjes en bleekmiddel. Even poetsen en het is gedaan met de vlekken.

4. Gebruik een melamine spons

Deze spons wordt niet voor niets de ‘wonderspons’ genoemd. Een melaninespons maakt het extra makkelijk om vlekken van de schoen te verwijderen, je hoeft hem enkel een beetje nat te maken.

Wanneer je snapt hoe je de vlekken uit je schoenen kan verwijderen, dan is het tijd om je schoenen ook kreukvrij te maken. Lees dan hoe je kreukels uit je schoenen haalt.