Hoe netjes jij je nieuwe sneakers ook probeert te houden, uiteindelijk krijg je toch weer kreukels in het leer. Meestal ontstaan deze boven je tenen omdat dit het gedeelte is dat vouwt als je loopt. Het is dus volkomen logisch dat daar kreukels ontstaan. Dit is de beste manier om ze eruit te krijgen.

Wat heb je nodig om kreukels uit leren schoenen te halen?

Het lijkt altijd een onmogelijke zaak, maar toch is er wel degelijk een manier om kreukels uit je leren schoenen te halen. Voordat je begint moet je eerst de noodzakelijke benodigdheden verzamelen. Om aan de slag te gaan heb je tissues of oude kranten nodig, schuurmiddel, heet water, een strijkijzer en een vaatdoekje. Met slechts deze attributen kan je er voor zorgen dat de kreukels worden verwijderd.

Met deze stappen haal je kreukels uit je leren schoenen

Stap 1
Vul je schoenen met de tissues of oude kranten. Hierdoor geef je het een stevige look. Het is verstandig om de schoenen zo strak te zetten dat je de kreukels al niet meer ziet. Zorg ervoor dat de schoen niet meer beweegt als je op de neus van de schoen drukt.

Stap 2
Maak het vaatdoekje nat met heet water en knijp hem daarna uit zodat hij niet meer drijfnat is. Leg het vaatdoekje vervolgens op de schoen neer, op de plek waar je de kreukel eruit wil halen.

Stap 3
Pak nu het hete ijzer en strijk over het doekje heen. Eventueel kun je wat schuurmiddel gebruiken om het proces nog wat effectiever te maken. Ben wel voorzichtig! Kijk af en toe even onder het doekje want misschien verbrand je je schoenen wel. Na een tijdje is de kreukel dan helemaal verdwenen en ziet je schoen er weer zo goed als nieuw uit.