De Zipper

De Zipper is één van de klassieke vintage winkels, voornamelijk gefocust op streetwear. Zij hebben twee filialen. Het filiaal in de negen straatjes bestaat al sinds 1984 (dat is haast ook vintage te noemen) en heeft maar liefst twee verdiepingen. Naast dat ze een hoop kleding voor vrouwen hebben, heeft deze winkel gelukkig ook een goede hoeveelheid mannenkleding. Een uitstekende plek om eens een kijkje te nemen dus.

Vintage winkel Amsterdam

Adres: Huidenstraat 7 & Haarlemmerstraat 8

De Episode

De Episode is wellicht wel de bekendste van alle vintage kledingwinkels in heel Nederland. Zij hebben maar liefst acht filialen in ons land, waarvan de helft in Amsterdam zit. De Episode heeft altijd wel een paar verloren parels, en heeft ook een goed en stijlvol assortiment voor mannen. Stel, er ligt toch niks tussen in één winkel, dan kun je eenvoudig naar de volgende vintage winkels wandelen om te zoeken naar andere verborgen parels. Vintagewinkel Amsterdam

Adres: Spuistraat 96, Nieuwe Spiegelstraat 37H, Berenstraat 1 & Waterlooplein 1

Kilostore

Het zit al een beetje in de naam, maar hier koop je vintage kleding niet voor de prijs per kledingstuk, maar voor de prijs per kilo. Wanneer je een aantal pareltjes bij de Kiloshop tegenkomt, is het makkelijk om zo even lekker een grote hoeveelheid in te slaan. Met een ruim assortiment is de kans groot dat je er een uniek item tussen kan vinden. Vind je niks bij deze winkel, maar vind je het concept wel goed? Amsterdam heeft maar liefst vier kiloshops. Genoeg keuze dus!

Vintage kleding Amsterdam

Adres: Albert Cuypstraat 100, Haarlemmerstraat 78, Jodenbreestraat 178 & Havenstraat 3B

Bij Ons Vintage

Bij Ons Vintage is een gezellige zaak, voornamelijk gefocust op 70’s en 80’s kleding. Geen zin om naar de winkel te gaan? Ze hebben ook een overzichtelijke webshop waar je een kijkje kan nemen. Iedere week hebben ze een nieuwe voorraad, dus er zit altijd weer wat verfrissends tussen.

Tweedehands kleding Amsterdam

Adres: Reestraat 13 & Nieuwe Voorburgwal 150

Vindit

Voor de wat meer uitgesproken outfits kun je zeker terecht bij Vindit. Deze zaak is al ongeveer twintig jaar gespecialiseerd in vintage kleding. Naast de unieke outfits die je daar kan scoren, hebben ze ook een hoop accessoires die je kunt gebruiken om de show te stelen bij een avondje uit.

Vintage mannenkleding Amsterdam

Adres: Tweede Egelantiersdwarsstraat 7

BIS!

BIS! is een verfrissende zaak met items waardoor jij een leuke draai aan je kledingkast kan geven. Naast dat zij allerlei stijlvolle polo’s, truien en broeken hebben, hebben zij ook een hoop klassieke herenkleding. Daarnaast hebben ze ook nog een locatie met oude legerkleding, daar moet je maar net van houden.

Amsterdamse tweedehands winkel

Adres: Sint-Antoniestraat 25D

Marbles

Truien, hoodies, puffers, bombers, bontjassen, bij Marbles zijn ze van alle markten thuis. Met een ruim assortiment van allerlei soorten verschillende kleding is de Marbles een winkel die je eigenlijk niet kan overslaan.

Vintageshop Amterdam

Adres: Haarlemmerdijk 64

Naast vintage shoppen ook nog zin om nieuwe kleding te scoren in Amsterdam? Check dan de beste kledingwinkels voor mannen in Amsterdam