1. No Label

De winkelketen No Label, gelegen op de Willemsparkweg straalt een en al eenvoud en stijl uit. En dat is ook wat ze willen uitstralen. De naam ‘No Label’ zegt het al; ze doen niet aan peperdure designers, luxe interieur of dure marketing campagnes. Een kledingwinkel is wat ze zijn, niets meer en niets minder. Ze geloven dat stijl alles te maken heeft met passie en niet met het idee dure merkkleding te moeten dragen. En dit is terug te vinden in de winkel, door de ‘middleman’ weg te laten, hebben ze meer controle over de fabricatie en dit resulteert weer in lagere kosten voor de koper. Zeker een bezoekje waard.

shoppen-amsterdam-nolabel-manman amsterdam-shoppen-nolabel-manman

 

2. The Pelican Studio

De minimalistische uitstraling van The Pelican Studio zorgt voor rust en overzicht en dat is wat mannen willen tijdens het shoppen. Niet hoeven graaien in een berg met kleding totdat die ene broek die we zoeken tevoorschijn komt. Nee, gewoon alles netjes aan rekken en opgevouwen en dat is precies hoe ze het doen bij The Pelican Studio. The Pelican Studio is een ware hotspot en onder het genot van een kop koffie word je begroet door merken als Samsoe Samsoe, Won Hundred en Han Kjobenhaven.

 

shoppen-amsterdam-pelicanstudio-manman amsterdam-shoppen-pelicanstudio-manman

3. About

About is je nieuwe favoriete hangout voor je outfit. Met zijn brede aanbod aan verschillende merken, hoef je niet van winkel naar winkel te slenteren, maar slaag je in één keer en heb je nog tijd over om met de stijlvolle mannen van About een biertje te drinken.

shoppen-amsterdam-about-manman

4. Number Nine

Met twee locaties in Amsterdam, op de Elandsgracht en op de Herenstraat, en verdere locaties in Utrecht, Alkmaar en Haarlem is Number Nine een winkel die niet mag ontbreken in deze lijst. Fris, clean, stijlvol en uniek, dat zijn de kernwaarden van de collecties, zoals ze het zelf omschrijven. Met de verschillende collecties, accessoires en merken valt deze winkel onder de term ‘multi brand concept’.

amsterdam-shoppen-numbernine-manman shoppen-amsterdam-numbernine-manman

5. ETQ Store

In 2015 opende ETQ Store zijn deuren op de Singel in Amsterdam. Een ruimte dat minimalisme en kwaliteit uitstraalt. Voor degene die minimalisme waarderen, kwaliteit over kwantiteit kiezen en oog hebben voor detail.

amsterdam-shoppen-etqstore-manman shoppen-amsterdam-etqstore-manman

6. Oger

Oger is de perfecte locatie wanneer je op zoek bent naar een pak. Deze winkel beschikt namelijk over meer dan 50 exclusieve Italiaanse topmerken. Daarnaast ontwerpen ze eigen luxe herenmode collecties. Naast Amsterdam heeft Oger ook vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Antwerpen en allen zijn even stijlvol. De missie van Oger, ‘Het uiterlijk dient een weerspiegeling van het innerlijk te zijn’ zegt genoeg en de werknemers doen er dan ook alles aan om de perfecte outfit voor jou te vinden.

10 beste kledingwinkels voor heren in Amsterdam

7. Patta

Voor de tofste sneakers moet je naar Patta. Naast merken als Nike, Adidas, New Balance, Reebok en ASICS, vind je ook producten van Stüssy, Rockwell en van Patta’s zelf.

shoppen-amsterdam-patta-manman

8. Tenue de Nîmes

Tenue de Nîmes en Denim zijn in één adem te noemen. Wanneer je de store binnenstapt loop je tegen een wand vol denim jeans aan. Van vintage Levi’s tot de nieuwste Acne of Edwin, voor je denim wensen ben je bij Tenue de Nîmes aan de Elandsgracht of de Haarlemmerstraat aan het goede adres.

amsterdam-shoppen-tenuedenimes-manman shoppen-amsterdam-tenuedenimes-manman

9. 1Amsterdam

Aan de Cornelis Schuytstraat vinden we 1Amsterdam. Met merken als Won Hundred, Diadora en Paul Smith zal de stijlvolle man zich hier thuis voelen. De perfecte winkel voor de tijdloze, moderne, nuchtere Nederlander.

shoppen-amsterdam-one-manman amsterdam-shoppen-one-manman

10. Les Deux Frères

Een combinatie van de Franse uitstraling met de Hollandse nuchterheid zorgt dat Les Deux Frères niet mag ontbreken in deze lijst. De broers Alain en Matthieu vinden aandacht aan de klant en betaalbare kwaliteitsmerken de belangrijkste waarden. Door de ontspannen sfeer en de persoonlijke benadering zul jij je al snel thuis voelen in deze winkelketen. Naast vestigingen in Amsterdam, aan de Rozengracht, de 9 straatjes en een outlet aan de Oudezijds Voorburgwal, hebben ze ook een vestiging in Haarlem.

shoppen-amsterdam-lesdeuxfreres-manman amsterdam-shoppen-lesdeuxfreres-manman

Amsterdam is natuurlijk niet de enige stad waar je kunt slagen als man zijnde. Naast Amsterdam zijn de tofste herenwinkels van Nederland onder andere te vinden in Den Haag, Eindhoven en Arnhem.