Hoe weet je of iemand je leuk vindt?

Niet iedereen is even direct wanneer ze interesse in iemand hebben. Bijvoorbeeld omdat je eerst even wilt peilen of die ander ook interesse in jou heeft. Dat kan heel makkelijk, want onbewust geven we allemaal signalen af hoe we over iemand denken en of we diegene leuk vinden. Met lichaamstaal bijvoorbeeld, of door hen te spiegelen.

 

1. Lichaamstaal

Geloof het of niet, we gebruiken veel meer lichaamstaal dan woorden. Maar liefst 90% van alle taal is lichaamstaal. Wanneer je ge├»nteresseerd in iemand – of in het gesprek – bent, wijst je lichaam vaak automatische naar die persoon toe, zelfs je voeten. Ook zul je automatisch meer oogcontact hebben en wordt je lichaamstaal opener. Vrouwen raken vaak hun haren meer aan, of hun gezicht.

2. Afstand

De afstand tussen jou en de persoon van je affecties kan ook veel zeggen. Blijft ze op afstand, dan is ze waarschijnlijk niet into you. Komt ze onbewust dichterbij of buigt ze meer naar je toe, dan is er een kans dat er interesse is. Wanneer je met iemand praat die je interessant vindt, zul je steeds meer je lichaam draaien om elkaar goed aan te kunnen kijken. Uiteindelijk buig je ook steeds meer naar elkaar toe, ook al heb je dat zelf misschien niet door.

3. Aanrakingen

Zeker na de afgelopen twee jaar zijn we niet meer gewend om anderen zomaar aan te raken. Dit is wel een van de signalen dat iemand je leuk vindt. Dat kan heel subtiel zijn, een knie tegen die van jou of het ‘per ongeluk’ aanraken van je hand, maar ook bijvoorbeeld een hand op je schouder.

4. De hoogte van de stem

Wist je dat zelfs je stem zich aanpast op basis van jouw interesse in iemand? Als man ga je waarschijnlijk automatisch iets lager praten, want dat is mannelijker. Bij vrouwen is het andersom: de stem van een vrouw wordt juist iets hoger wanneer ze tegen iemand praat die ze aantrekkelijk vindt.

5. Spiegelen

Ook dit heeft te maken met je lichaamstaal, maar het gaat nog ietsje dieper. Bij spiegelen kopieer je namelijk de lichaamstaal van iemand anders. Meestal gaat dat niet expres, maar is dit iets onderbewust. Het kan dus zijn dat ze hetzelfde gaat staan of zitten, hetzelfde postuur aannemen of zelfs een beetje hetzelfde gaat praten.

Denk je dat ze je leuk vindt? Om te zorgen dat dat zo blijft moet je wel zorgen dat je je niet schuldig maakt aan de grootste afknappers voor vrouwen.